Meneer Frans in Haarlem, met de lekkerste koffie en huisgemaakte (biologische!) taarten, is een lunchroom waar je echt even heen moet als je in de buurt bent. Maar ook rond borreluur is het er prima vertoeven, met de ruime keus aan wijnen en borrelhapjes. En dan het interieur…

Zoals Meneer Frans het zelf zegt: 

Een industriële mannelijke look in de serre, een binnentuin met knus terras én een damesachtige roze kamer met een knipoog naar de 18e eeuw.

Het “damesdeel” is gekleurd in de mooiste pasteltinten, de vloeren zijn bezaaid met prachtige rozenkelims en aan de muren hangt kunst van vroeger en nu.  

Het “mannendeel” is wat stoerder ingericht, ik vind de lampen erg mooi:

Eten & drinken bij Meneer Frans

Van de uitgebreide kaart kiezen Laura en ik allebei een salade. Laura neemt de quinoa salade met verse vijgen en ik ga voor een classic Ceasar salade. Geen verkeerde keuze, moet je kijken wat een rijk gevulde bordjes!

Meneer Frans in Haarlem is veel meer dan een lunchroom!

Dieuwke, een van de eigenaren, vertelt dat Meneer Frans één van de vier bedrijven is die gevestigd zijn in het monumentale pand aan de Gedempte Oude Gracht: Van Duivenboden meubels, Sports ’N Styles en Pand 10. Het is een leuke combinatie van verschillen winkels en horeca met centraal gelegen een heerlijke binnentuin.

Meneer Frans houdt de avonden bewust vrij voor partijen, feestjes en personeelsbijeenkomsten. Dat laatste kan overigens ook goed overdag, in een “op-z’n-meneer-Frans” ingerichte vergaderkamer.

Is er nog ruimte voor een toetje?

Van Dieuwke hoeven we niet te kiezen, we krijgen gewoon twee punten p.p. waarvan er eentje gevuld is met dadels en de ander met onder andere banaan. Jeutje, zó lekker! De taarten worden dagelijks vers gemaakt door het personeel van Meneer Frans.   
Meneer Frans website
Gedempte Oude Gracht 90-92, Klein Heiligland 8
Haarlem
023 – 5313840 / 06 – 51305438

P.s. Meneer Frans in Haarlem mag dan wel in dezelfde straat zitten als het Frans Hals Museum (waar het trouwens ook prima vertoeven is, kijk maar), maar de naam is toch echt een eerbetoon aan de in 2014 overleden eigenaar van het pand, meneer Duivenboden.

OHIMP blog