uitgelicht vijf tips tegen inbraakInbrekers zijn niet dom. Althans, de meeste niet. Ze maken handig gebruik van de donkere dagen om ongezien in te breken. Tussen oktober en maart stijgt het aantal inbraken in bijna iedere gemeente! Natuurlijk ben jij slimmer dan dat gespuis en neem je extra maatregelen. Deze vijf tips tegen inbrekers kunnen je daarbij helpen.

  1. Even snel weg? Toch de deur op slot!

Even snel een boodschap doen, de kinderen ophalen of de hond uitlaten? Natuurlijk draai je dan de deur op slot, toch? Doe je het niet, dan komen inbrekers kinderlijk eenvoudig binnen. Een stuk plastic ter grootte van een pasje is alles wat de boeven nodig hebben. Flipperen noemen ze dat. Zelfs ik kreeg onze voordeur zo open! Gelukkig is er een net zo simpele oplossing: draai de deur op slot.

  1. Waardevolle spullen? Leg ze uit het zicht!

Het lijkt een open deur. Maar wees eens eerlijk, hoe vaak staat jouw laptop nog open op tafel? Of ligt de tablet te glimmen op de bank? Een groot deel van de inbrekers zijn ‘gelegenheidsdieven’. Ze zien een open deur of raam en mooie spullen binnen handbereik. Breng boeven niet in de verleiding en berg je spullen op. Ik heb inmiddels een vaste plek voor laptop en tablet, waar ik ze snel en gemakkelijk uit het zicht kan leggen. Waar? Dat ga ik jullie mooi niet wijsmaken 🙂

  1. Vaak op pad? Installeer een alarmsysteem!

Ben je overdag of ’s avonds vaak van huis, bijvoorbeeld voor je werk. Of woon je in een inbraakgevoelige wijk? Laat je huis dan bewaken. Met het Smarthome startpakket van Woonveiling (via Coolblue
)heb je daar geen beveiliger of waakhond voor nodig. Je internetaansluiting en een stopcontact zijn genoeg. Het systeem is supersimpel te installeren en werkt direct.

Alarmsysteem Woonveilig

Hoe werkt het?

Je koppelt het systeem met een kabel aan internet en stroom en hangt de deurmelders en bewegingsmelder op. Dat ophangen doe je met klittenband en plakstrips. Geen boormachine nodig dus.

tips tegen inbrekers - OHIMP

Daarna meldt je je aan bij woonveilig.nl en krijg je een persoonlijke toegangscode, gekoppeld aan jouw adres. Je kunt je alarm nu inschakelen met het bedieningspaneel. Wordt de deur geopend als jij er niet bent, of is er beweging in huis? Dan gaat er een sirene af. Daar heeft die boef al niet van terug! Je krijgt daarnaast een telefoontje, sms en mail van de 24-uurs alarmdienst van Woonveilig. Als jij niet reageert, wordt de volgende contactpersoon van jouw lijstje gewaarschuwd. Zo is er altijd iemand die in kan grijpen als dat nodig is.

Ben je vergeten het alarm aan te zetten? Geen nood, via de app of internet regel je dat alsnog. Zelfs vanaf je vakantieadres.

tips tegen inbrekers - OHIMP

  1. Op vakantie? Laat het niet merken!

Naast de gelegenheidsdief zijn er ook profs onder de inbrekers. Ze verkennen de buurt en de bewoners. Als ze zien dat een huis al een paar dagen donker is, weten ze genoeg: de bewoner is op vakantie en dus is er alle tijd om hun slag te slaan. Zorg daarom dat er altijd licht brandt, liefst op verschillende plekken en op verschillende tijden. Vraag je buren om steeds een ander lichtje aan te zetten als ze de kat voeren of regel het via een een tijdschakelklok. Die zijn te koop bij de meeste bouwmarkten.

En die leuke selfie op dat zonovergoten terras? Plaats die liever pas na je vakantie. Inbrekers kijken ook op Facebook wie er thuis is en vooral wie niet.

  1. Sleutel onder de bloempot? Dacht het niet!

Sleutel onder de bloempotEen sleutel onder de bloempot, omdat je hem zo vaak vergeet? Daar kijken inbrekers als eerste. Net als onder de deurmat en op het richeltje boven de deur. Wil je toch graag een sleutel buiten bewaren. Gebruik dan een sleutelkluisje met een pincode. Zo kom jij wel binnen als je de sleutel bent vergeten, maar blijft de inbreker buiten.

Meer tips tegen inbrekers?

Nog meer tips om veilig te genieten van de donkere dagen? Je vindt ze hier.