Hotspot HOPPA in Amsterdam - OHIMP

Naar de hoofdstad van Nederland ga je om te shoppen, om over de grachten te slenteren en om je te vergapen aan de enorme, veelkleurige mensenmassa. Maar naar Amsterdam ga je ook om lekker te eten en te drinken. En ben jij een “beer lover”? Ga dan zeker eens langs biercafé HOPPA! in Amsterdam, in de oude Odeon.

Biertjes, ik hou er wel van. Blij ben ik dan ook met de uitnodiging van HOPPA!, om eens te komen proeven. Ilja lust er ook wel pap van, dus die neem ik gezellig mee.

Hotspot HOPPA in Amsterdam - OHIMP

De brouwerijen van Amsterdam

Bij HOPPA! in Amsterdam schenken ze alleen lokaal bier, dus bier gebrouwen in Amsterdam. De meest bekende is Brouwerij ‘t IJ. Maar er zijn nog genoeg anderen. Wat te denken van Oedipus, Pampus of Amsterdam Brew Boys? Al deze lekkere biertjes hebben een thuis gekregen bij biercafé HOPPA!.

Hotspot HOPPA in Amsterdam - OHIMP

HOPPA! in Amsterdam, wat een interieur…

In het Odeon gebouw, wat nota bene ooit een bierbrouwerij is geweest, zit HOPPA!. Het interieur is ge-wel-dig! Het is er een perfecte mix van oud versus nieuw. De monumentale plafondschilderingen, de growlers aan de wand, de tegelwand met witjes en de marmeren schouw zijn de tegenhangers van de coole neon-oranje muren en de prachtige versgeschilderde “murals”.

Hotspot HOPPA in Amsterdam - OHIMP

bar hoppa in Amsterdam

Kijk je naar buiten, dan heb je prachtig uitzicht op de lager gelegen gracht en zie je het Amsterdamse leven aan je voorbij trekken.

Beer-to-go

Heb je een lekker biertje te pakken? Dan kun je die gewoon mee naar huis nemen. Dat doe je in een zgn. growler, een fles uit de 19e eeuw. Deze luchtdichte flessen kun je laten vullen met verschillende soorten bier en ter plekke delen met vrienden of dus mee naar huis nemen.

Hoppa in Amsterdam

De bierkaart van HOPPA! bestaat uit dertig lokale bieren. Hier lees je welke dat zijn. En bij dat speciale biertje neem je lekker een charcuterie of kaasplankje.

collage bar Hoppa in Amsterdam

HOPPA! website
Singel 460, 1017 AW Amsterdam
(in het pand zit ook de Supperclub en cocktailbar Apt.
Hotspot HOPPA in Amsterdam - OHIMP