mangopuddingFruit is goed voor de mens, maar dat wisten we natuurlijk  al. Toch kan het teveel eten van fruit een vervelend effect hebben, zoals bijv. een afterlunchdip. Hoe dat komt? Door een te hoge glycemische index… Wut?!

In fruit zitten suikers, natuurlijke suikers. Die zijn helemaal niet ongezond voor je maar kunnen er wel voor zorgen dat je bloedsuikerspiegel omhoog gaat. Nu kun je deze zgn. glycemische index laag houden door het toevoegen van 2 hele toegankelijke ingrediënten aan je gerecht:

  • Eiwitten, zoals bijv. hennepzaad
  • Vetten, zoals bijv. een theelepel kokosolie

Aan deze mangopudding zijn beide ingrediënten toegevoegd en hiermee voorkom je dus een bloedsuikerdip. Ik heb hem net op en zit zo fris als een hoentje dit bericht te tikken 😉

Hoe maak je de mangopudding (2 pers.)

Je hebt nodig:

  • 2 middelgrote mango’s
  • 1 stengel citroengras
  • 1 sinaasappel
  • 1 tl kokosolie
  • 1 tl geraspte gember
  • 2 el hennepzaad

Bereiding:

Schil de mango’s. Snijd aan beide kanten zo dicht mogelijk bij de pit de ‘wangen’ eraf en snijd het vruchtvlees in stukjes. Houd een paar blokjes apart voor de garnering. Was het citrieongras, knip het bovenste deel van de stengel, snijd doormidden en gebruik alleen de zachte kern. Snijd deze in fijne reepjes. Pers de sinaasappel. Mix de stukjes mango, gember, citroengras, sinaasappelsap en tl. Kokosolie in een bloender tot een dik romig mengsel. Garneer met een paar blokjes mango en het hennepzaad.

mangopudding

Vegan Deligth

Dit recept en de informatie over de afterlunchdip komen uit het boek Vegan Deligth van Saskia Roeda. Het boek staat bomvol heerlijke, gezonde recepten die stuk voor stuk makkelijk te maken zijn. OHIMP-proof dus als het ware ;-). Op dit moment kun je het boek hier winnen. Maar bestellen kan ook, dat doe je heel eenvoudig hier bij Bol.com.