Ooit was ik de koningin van het niets doen. Ontspannen, daar draaide ik mijn hand niet voor om. Ergens tussen een echte baan, een relatie, een sociaal leven en twee kinderen heb ik die titel ingeleverd. Maar na  gisteren weet ik het zeker, die koningin komt terug!

Wat is er zo bijzonder aan gisteren? Gisteren kreeg ik een onthaasting massage van Elles van de Massagerette in Haarlem, en negentig minuten later was ik als nieuw. En dat zeg ik, Ilja die helemaal niet zo van massages houd! Vreemde mensen die aan me zitten, niets voor mij. En aan mijn voeten wrijven, daar moet ik niks van hebben.

Binnen zonder kloppen

Toen ik gisteren op mijn fiets stapte was ik dus nog wat sceptisch. De locatie van de Massagerette stelde me al wat gerust: midden in de Vijfhoek in een charmant oud pandje.

Elles doet de deur open: “Zocht je de bel? Haha, nee die heb ik niet. Dat zou de rust kunnen verstoren“. Tja daar heeft ze een punt.

sfeer de massagerette

Onthaasting massage ‘The great stillness’

Het sfeertje binnen brengt me meteen in de goede mood. Lekker donker, veel mooie sfeerlichtjes, zachte muziek, niks mis mee. Ik krijg er zowaar nog zin in.

“Ben je gespannen, zijn er plekken in je lijf die extra aandacht nodig hebben en wat doe je zelf om te ontspannen?”

Op die laatste vraag van Elles blijft ik stil. En die stilte duurt voorlopig ook even, want mijn behandeling heet ‘The great stillness’: een onthaasting massage van 75 minuten, voorafgegaan door een voetenbad.

onthaasting massage the great stillness

Weg met de knopen en de spanning!

En wat blijkt. Ik kan er prima tegen als mensen over mijn voeten wrijven. Zeker na zo’n lekker warm en geurig voetenbadje. Daarna door naar de massagetafel, waar Elles in een ontspannen stilte haar wonderen verricht. Met hot stones, olie en haar vakkundige massage weet ze me inderdaad in een grote, hele diepe stilte te krijgen. Van de knopen in mijn nek en schouderbladen tot aan het puntje van mijn tenen, al die gespannen spieren komen aan bod. Ik, die zogenaamd niet van massage houd, lig zwaar te genieten!

hot stones de massagerette

Terug op mijn troon

De 75 minuten vliegen voorbij! Na afloop voel ik me fantastisch. Loom en rozig en tegelijkertijd ook vol energie. Thuisgekomen stap ik weer in de drukte: Mam, heb je mijn sportbroek wel gewassen? En kunnen we op tijd eten? Ik moet om tien over zes weg voor dansen. Mam, ga je nog boodschappen doen? Er is geen 10-uurtje meer voor morgen op school. Mam, mam, mam…….Ik kan het allemaal hebben, lachend. De koningin van de ontspanning is terug op haar troon.

relax na massage

Deze winactie is afgelopen

Winactie: massage ‘The Great Stillness’

The Great Stillness is een kalmerende massage, bedoeld om lichaam en geest compleet tot rust te brengen, de balans te herstellen en de energie weer volop te laten stromen.  Een 75 minuten durende massage (95 incl. het voetenbad) kost gewoonlijk 70 euro. Maar, ik heb goed nieuws: OHIMP mag twee behandelingen weggeven!

Laat in een reactie hieronder weten waarom jij wel wat onthaasting kunt gebruiken en wie weet ben jij de gelukkige die straks bij Elles op de tafel ligt. De winnaars ontvangen over ongeveer 3 weken bericht.

Ik vind het natuurlijk ook erg leuk als je OHIMP op Facebook wilt liken en als je dit bericht deelt. Heel veel succes!!