coffee & coconuts

Het is alsof ik weer in San Francisco ben, als ik de tot ubercoole hotspot omgebouwde bioscoop CT coffee & coconuts langs wandel. In San Francisco stond het bol van de meest prachtige, oude bioscopen met een nieuwe bestemming, anders dan filmhuis. CT coffee & coconuts doet er niet voor onder.

Jarenlang stond het voormalige Ceintuur Theater uit de “roaring twenties” leeg, totdat 3 ondernemers die van aanpakken wisten besloten er een geweldige plek van te maken, waar flexwerkers, vakantiegangers, vrienden en familie zich direct thuisvoelen.

coffee & coconuts

Het ex- en interieur bij CT coffee & coconuts

Wat dus gelijk opvalt aan CT coffee & coconuts is de prachtige art-deco gevel. Binnen tref ik er een enorme open en lichte ruimte die plek biedt aan 4 verdiepingen. Overal waar ik kijk zie ik heerlijke banken, lange tafels en gezellige hoekjes om neer te ploffen. Het geheel oogt – mede door de fijne planten – ecologisch en knus. Maar door de zorgvuldig onafgewerkte muren straalt CT coffee en coconuts toch ook een ongedwongen, industriële sfeer uit.

coffee & coconuts

coffee & coconuts

“CT coffee & coconuts, a funky and fresh place for you to enjoy the buzzing energy of the city and breathe in the relaxing vibe of all the good things in life.” Zoals ze het zelf zeggen…

coffee & coconuts

coffee & coconuts

Ontbijt – lunch – diner

Op het menu staan biologische en gezonde gerechten.  Maar er is ook genoeg lekkers voor bij de koffie en voor tussendoor heerlijke sapjes. Wil je er ’s avonds eten? Dan zou ik wel even reserveren van tevoren. Het is er nogal gezellig druk, bij CT. De menukaart kun je hier vast inzien.

coffee & coconuts

coffee & coconuts

CT coffee & coconuts
Ceintuurbaan 282-284, Amsterdam
E-mail: info@ctamsterdam.nl
Phone: 020 35 41 104
website