Stel het staat je – net als ik – tegen om je handen vies te maken… dan is deze soep misschien wel helemaal niets voor jou. Je moet nl. zelf balletjes draaien. Uhl! Maar stel je overwint jouw afkeer, dan zul je daar allesbehalve spijt van hebben. Deze gezonde tomatensoep met balletjes is namelijk verrukkelijk!

Meestal laat ik mijn moeder voor de ballen opdraaien, alleen zij was nu niet voorhanden. Ik moet ook niet zo zeuren en bovendien, ik maak deze soep voor Marleen, zij heeft al zo vaak voor mij al in de keuken gestaan. Verder is het maken van deze soep een fluitje van een cent en hij is OHIMP-proof: lekker, gezond en easy.

Le Creuset

Gezonde tomatensoep met balletjes, in een handomdraai:

Dit recept komt uit het boek Yvestown in de Keuken. Een heel mooi boek van blogvriendin Yvonne bomvol lekkere recepten.

Je hebt nodig:

  • 150 gram tomatentapenade
  • 400 gram rundergehakt
  • 1 el olijfolie
  • 3 blikken gepelde tomaten
  • 2 tenen knoflook
  • halve tl chilipoeder
  • halve tl kaneelpoeder
  • wat takjes peterselie
  • zout en peper

Bereidingswijze:

Mix de tomatentapenade door het gehakt en rol er balletjes van. Bak de balletjes in een hoge braadpan gaar in de olijfolie. Snijd de gepelde tomaten in grove stukken, snipper de knoflook en voeg toe aan de pan met gehaktballetjes. Voeg de overige ingrediënten toe. Blijf de soep roeren tot hij warm is en haal van het vuur. Garneer met de peterselie in je mooiste kommetjes.

gezonde tomatensoep met balletjes

Wat vind je van mijn soepkom? Die heb ik bij Anders nog Iets in Haarlem vandaan. Deze soepkom is van het merk Lilo’s Keramiek, waar ik hier meer over schrijf.

Maart soepmaand op OHIMP

De hele maand maart staat OHIMP in het teken van mijn lievelingsgerecht: soep. Elke week deel ik 2 lekkere soeprecepten en elke zondag is er een soep-achtige winactie. Zo is er binnenkort een winactie met de soepkommen van Anders nog Iets!)

Wil je jouw favoriete soeprecept gereviewed zien? 

Ik kan nl. nog wel wat inspiratie gebruiken. Je kunt jouw recept hier delen en wie weet zie je ’em binnenkort in geuren en kleuren terug op OHIMP.

gezonde tomatensoep met balletjes