travel wishlist

Al tijden staat met stip op nummer 1 op mijn travel wishlist: IJsland. Het ruige, het onbekende, het koude… alles spreekt me aan als het om IJsland gaat. Vanaf Amsterdam is het 3 uur vliegen om te komen in het land dat volgens Lonely Planet zelfs is uitgeroepen tot de must-go van 2016! Als het er nu maar niet te druk wordt…

Een trip naar IJsland wordt nu trouwens wel heel aantrekkelijk gemaakt: als je nl. met Icelandair naar Chicago, Montreal, Portland of New York vliegt maak je kosteloos een stopover op IJsland! 

Mmm, interesting…

IJsland

IJsland: juist nu 

IJsland is hot! Lonely Planet tipt het onontdekte westen van IJsland op hun Best-in-Travel-lijst voor 2016. Op slechts twee uur rijden van hoofdstad Reykjavik vind je gletsjers, lavavelden, watervallen, walvissen en restanten uit de Vikingtijd. Het feit dat IJsland sinds 2011 elk jaar in de Global Peace Index van The Institute for Economic and Peace is uitgeroepen tot veiligste land ter wereld, maakt het een toegankelijke bestemming voor elk reisgezelschap: alleen of samen. Mocht je een trip naar de Verenigde Staten of Canada in de planning hebben, maak er dan een 2 bestemmingen in 1 trip van. Wie met Icelandair vliegt kan namelijk zonder toeslag op het ticket een stopover van maximaal zeven dagen maken op IJsland!

IJsland

Wat is hot in de Verenigde Staten en Canada?

Met deze 2 in 1 trip streep ik niet alleen IJsland van mijn bucketlist!

1. Montreal 

Ben je in Frankrijk of in Canada? Ontdek de cultuur van Canadees Montreal met het contrast tussen moderne wolkenkrabbers en historische kathedralen, de artistieke wijk Quartier Latin en het Parc du Mont-Royal voor een spectaculair uitzicht over de stad. Verbaas je bovendien over de 33 kilometer lange wandelpaden van ondergronds Montreal.

Montreal

2. Toronto 

Deze culturele hoofdstad van Canada staat onder andere bekend om de beroemde skyline en de CN Tower. Maar ook de Kensingtonmarket voor vintage koopjes, de 1896 kilometer lange Yonge Street en de talloze etnische wijken van Toronto zijn niet te missen. Eet mousaka in Greektown of pizza in Little Italy.

Toronto

3. Chicago 

Chicago is de stad van de jaren ’20 jazz, Al Capone en de hete zomers en koude winters. Bezoek de Navy Pier voor wat family-time, ‘the bean’ als Chicago’s iconische beeld of pak de lift naar de top van Willis Tower voor zicht op de skyline van de stad.

4. Portland 

Shop tax free in deze groene ‘city of roses’ en drink vervolgens een pinot noir van een van de vele wijnmakerijen uit de nabijgelegen Willamette Valley. Sluit af met een bezoek aan de Portland Saturday Market voor een van de grootste openlucht kunstmarkten. 

Portland

5. New York 

Als je het over Amerika hebt, dan heb je het over New York. Met de welbekende highlights als Times Square, het Vrijheidsbeeld, Ground Zero, Broadway, Wall Street en de vijf verschillende wijken biedt de Big Apple voor ieder wat wils!

Altijd connected, ook in de lucht 

Tijdens de vlucht biedt Icelandair als eerste luchtvaartmaatschappij in Europa Gate2Gate Wi-Fi aan. Passagiers hebben zo gedurende de hele vlucht toegang tot draadloos internet dat te vergelijken is met een 3G signaal, óók bij het opstijgen en landen. Daarnaast mogen passagiers hun elektronische apparaten tijdens de gehele vlucht gebruiken. Eerder moesten reizigers nog wachten tot de hoogte van 10.000 meter was bereikt.

Dat gaat Mia leuk vinden! 🙂 (en ik ook trouwens). Maar ik kan me voorstellen dat als je in IJsland bent, dat je juist ook wel eens wilt disconnecten. Moet je zien:

IJsland