Het weerbericht voorspelt strakblauwe luchten en temperaturen die als voorjaar gaan aanvoelen. Tijd voor een cool soeprecept wat mij betreft! Deze avocadosoep met komkommer en venkel eet je koud en is bovendien supergezond.

Het recept voor deze kinderlijk eenvoudig te maken avocadosoep heb ik uit het boek Een nieuwe manier van Koken van Anna Jones. Dit boek staat vol snelle recepten die weinig voorbereiding vragen. Heel erg OHIMP dus! Dit keer geen winactie, maar wel een lekker recept uit het boek. Mocht je geïnteresseerd zijn, hier is het boek te koop bij Bol.com.

Een nieuwe manier van koken

Ingrediënten

 • 1 rijpe avocado
 • 1 komkommer
 • halve grote venkelknol
 • 2 eetlepels Griekse yoghurt
 • sap van een halve citroen
 • handvol ijsblokjes
 • enkele takjes dille
 • enkele takjes basilicum
 • halve groene chili peper (ik vind een heel dun reepje Jalapeno voldoende. Hoe gezond dat is lees je hier).
 • pistache nootjes (of andere noten/pitten)
 • extra vergine olijfolie

avocadosoep

De bereiding van de avocadosoep gaat als volgt:

Ontpit de avocado en schep het vruchtvlees in de kom van een blender. Hak komkommer en venkel in grove stukken en doe deze bij de avocado, samen met de yoghurt, citroensap, ijsblokjes en wat zout en peper. Pureer alles op hoge snelheid tot het een volledig gladde, bleekgroene soep is. Proef hem en voeg naar smaak nog wat citroensap of zout toe; de smaak moet subtiel en fris zijn, met een ondertoon van citroen.

Verdeel de soep over de borden of kommen, voeg wat olie toe en garneer naar smaak met dille, basilicum en wat pistache nootjes.

avocadosoep

De schaaltjes en bordjes die ik heb gebruikt zijn van de serie Pure van het merk Serax. Dit servies is vervaardigd uit keramiek en daardoor hard en vrij van geuren en smaken. Het materiaal is bovendien heel makkelijk schoon te maken, met de hand of in de vaatwasmachine! Verkrijgbaar in verschillende kleuren bij Fonq.

Laat die zon maar komen! 🙂