Antwerpen tips

Fietsen in Antwerpen had ik nog niet eerder gedaan, terwijl ik er toch echt talloze keren geweest ben. De stad is super fietsvriendelijk en een fiets regel je heel simpel op het station. Handig, want op de fiets een stad verkennen is vaak net wat effectiever dan ter been. 

Ik ben in Antwerpen op de Internationale Vrouwendag op uitnodiging van Eastpak en Fonq. Samen met 20 andere bloggers, journalisten en stylisten gaan we de She Wears Tour doen, vernoemd naar de nieuwste ladies collectie van Eastpak. Tijdens deze Tour gaan we de stad verkennen en bezoeken onontdekte en inspirerende plekken op het gebied van cultuur, design, muziek, mode en food in Antwerpen. Als ode aan ”de vrouw” bezoeken we tijdens de tour ook diverse inspirerende Antwerpse onderneemsters.

Eastpak She Wears tour Antwerpen 2016

Fietsen in Antwerpen

Antwerpen by bike dus. En dat gaat echt heel gemakkelijk. Direct op het station (wij reizen met de Thalys) is een enorm fietsendepot waar je allerlei fietsen kunt huren.

fietsen in Antwerpen

De eerste powervrouw waar we aan voorgesteld worden is Joke Deconinck, single mum, hardloopster, TOP barista bij Caffenation en in het weekend – alsof het nog niet genoeg is – DJ. Zij kent de fietspaden van Antwerpen op haar duimpje en brengt ons langs deze 3 fijne hotspots, gerund door vrouwen:

1) Caffenation: Stap in de wondere wereld van de specialty coffee bij Caffenation. De koffieliefhebber haalt hier zijn hart op aan de verschillende soorten koffies. Extra leuk: bij elke koffie komt een flyer met uitleg over de origine en type boon. En ben je niet in de buurt van Antwerpen, dan is er ook een Caffenation in Amsterdam.

caffenation in Antwerpen

Caffenation Facebook
Mechelsesteenweg 16
2000 Antwerpen

2) Buchbar: de Belgische actrice Kim Hertogs opent in september 2014 “Buchbar”, een bijzondere conceptstore waar literatuur en goede koffie centraal staan. Het is een heerlijke lichte plek, knus en… intelligent? Een prima plek om een uurtje te genieten van lekkere koffie

buchbar in Antwerpen

Buchbar Facebook
Scheldestraat 79
2000 Antwerpen

3) Museum aan de Stroom (MAS): het beste uitzicht op Antwerpen geniet je vanaf het MAS Museum.  De toren is van verre al te zien. Het gebouw is te vergelijken met een stapel van koffers vol met verleden en historische objecten. De directrice is een Hollandse dame die voor haar werk naar Antwerpen is verhuisd. Hier heeft ze geen spijt van! We vergapen ons eerst aan de expositie Body Art en gaan daarna het dak op. Moet je zien:

MAS uitzicht

MAS in Antwerpen

MAS Museum
Hanzestedenplaats 1
2000 Antwerpen

En verder…

Onze fietstocht brengt ons ook nog langs een aantal andere inspirerende ondernemingen opgestart en gerund door vrouwen:

Ontwerpster Natalie Vleeschouwer ontwerpt vrouwenfashion van mooie, duurzame stoffen in haar atelier en store in Antwerpen. Ze ontwerpt voor de vrouw die zakelijk en sportief graag combineert en heeft zelfs een grote collectie aan zwangerschapsfashion. We zien stofstalen, ontwerpers aan het werk en de mooie collectie in de vele rekken. Ik kan me nog maar net inhouden om een jurkje van haar te scoren 😉

Otentic Perfumes store: een prachtig “parfumhuis“, anders dan anders. Bij binnenkomst komen verschillende geuren je tegemoet, zonder dat het overdadig is. Er zijn 8 verschillende “smaken” die elk weer eigen verschillende blends hebben. Goed nieuws: Otentic Perfumes opent binnenkort een store in Amsterdam!

Easy Iceland: We genieten van een heerlijke lunch verzorgd door de IJslandse chef-kok Dagny Ros. In haar nieuwe boek ‘Easy Iceland‘ maakt ze je helemaal wegwijs in de gezonde maar vooral lekkere eetcultuur van haar geboorteland. Dagny Rós wil in haar boek aantonen dat koken absoluut niet moeilijk hoeft te zijn, of je nu eten klaarmaakt voor een doordeweekse dag of voor een feestelijk diner voor vrienden of familie.

Ik heb een boek met heerlijke recepten in de Pocket! Dus binnenkort meer IJslands lekkers en hier kun je alvast een kijkje nemen.

Eastpak She Wears collectie

De Eastpak She Wears collectie vind je hier op Fonq.

[map id=”19″]