Julius bar en grill

Of je er nu komt om serieus te dineren of dat je er neerstrijkt voor een kleine bite of snelle hap, bij Julius bar en grill is het simpelweg genieten. Geen fancy bedoening zoals je van een TV chef zou verwachten, eerder een gezellige huiskamersfeer. En dan die spareribs…

Barbecue-en, ik ben er dol op. De smaak van gegrilde vlees- en groentegerechten vind ik heerlijk. Blij ben ik dan ook met de uitnodiging van Julius Jaspers (nou ja, niet van hem persoonlijk hoor ;-)) om zijn restaurant te komen reviewen.

Julius Bar&Grill sauzen

Bij Julius bar en grill worden de gerechten bereid met een houtskoolgrill en een tweetal Big Green Eggs in de open keuken. Traditionele vleesgerechten maar ook juist verse vis en vegetarische gerechten, alles natuurlijk perfect gegrild. Qua ingrediënten wordt alleen gebruik gemaakt van eerlijke streekproducten.

tegelvloer Julius bar&grill

De boerenboter van de Lindenhoff, zuurdesembrood van Menno ’t Hoen, de prachtige stukken vlees van slager Gert Jan Kiers, ik kan er emotioneel van worden. Zo verschrikkelijk mooi, en zo’n eer dat je met dat soort producten mag werken, dat we echt ons uiterste best doen ze zoveel mogelijk in hun waarde te laten.” Aldus Julius.

eten bij Julius bar en grill

Judith en ik kun niet kiezen, er staan alleen maar lekkere gerechten op de kaart. Daarom gaan we voor plankjes en proeverijen en zo hebben we van alles wat. De menukaart van Julius bar en grill kun je hier zien.

eten bij Julius bar en grill

De langste Chesterfield van Nederland bij Julius bar en grill

Niet alleen qua eten, maar ook qua zitruimte is er volop keuze. Je kunt plaats nemen aan de bar of de daarnaast staande bartafels, aanschuiven aan de lange familietafels of een knusser plekje opzoeken aan de 15 meter lange Chesterfield bank, uit 1 stuk!

Julius bar en grill

Achterin zijn 3 ruimtes ingericht die te reserveren zijn voor gezelschappen die graag apart zitten: een wijnkamer, een kamer met open haard en een bibliotheek. Judith en ik zouden wel plaats willen nemen bij het haardje… of toch maar de Chesterfield? Het wordt de laatste.

interieur Julius Bar en Grill

Julius ontmoeten?

Dan zou ik zelf eens gaan eten bij z’n restaurant, dikke kans dat je hem tegenkomt… En hij is echt supervriendelijk! Een jongetje van een jaar of 10 verslikte zich zowat in z’n stokbroodje toen Julius binnenstapte. Het jochie bleek groot fan van Topchef en van Julius in het bijzonder. Toen Julius dat hoorde nam hij de jongen mee naar de “bibliotheek” om even te kletsen en wat foto’s te schieten.

Julius bar&grill

Julius bar&grill
ceintuurbaan 256-260
1072gh Amsterdam

OHIMP - Julius bar&grill