voordelen van een cruise

Ben jij al vakantieplannen aan het maken? Ik wel, maar heb nog geen idee waar naartoe. Misschien kies ik dit keer wel eens voor een cruise. De voordelen van een cruise zijn nl. niet uit de lucht… En een cruise boek je echt voor elk budget.

Cruiseschepen varen dag in, dag uit over alle wereldzeeën, naar bestemmingen ver weg en dichtbij. Een cruise kun je zo uitgebreid maken als je zelf wilt: je stapt op in Amsterdam, Rotterdam of IJmuiden voor een mooie reis naar de Noorse Fjorden. Of je vliegt eerst naar bijvoorbeeld Miami om vanaf daar van een cruise te gaan genieten.

Zucht, zwijmel… Ik zie het wel zitten!

voordelen van een cruise

Fan van de Love Boat

Mijn idee bij het maken van een cruise is zoals het eraan toegaat bij de Love Boat: Captain Dinners, mooie jurken en de liefde. Ik hoor je denken – “Cruisen is voor bejaarden die alleen maar all-inclusive willen!” – en ja, die heb je ook. Gelukkig maar, want onze opa’s en oma’s mogen ook best genieten van het leven.

De voordelen van een cruise

  • Je bezoekt tijdens een cruise meerdere bestemmingen, van stad tot strand. Zelf hoef je je geen zorgen te maken over planningen en uitstapjes, dit keer kun je gewoon een lifestyle van “sit back and relax” aanwenden.
  • Vaak vaar je ’s nachts en kom je overdag op een andere plek. Zo geniet je elke dag weer van een ander uitzicht.
  • Cruises zijn er in allerlei soorten en maten: ver weg of dichtbij en voor ieder budget. Ik hoorde vandaag over een cruisereis bij Dubai, die alleen in de wintermaanden gemaakt wordt. Heerlijk!
  • Een cruisevakantie is perfect geschikt om met de hele familie te genieten. Aan boord is er voor ieder wat wils. Zoals wifi voor de tieners en yoga & wellness voor de moeders. Ik zie het steeds meer zitten 😉
  • Nog meer pret voor kids: waterparken, glijbanen, sportvelden (ja echt) en animatieprogramma’s.
  • Bij een cruise krijg je echt waar voor je geld. De accommodatie, vervoer, alle maaltijden en soms zelfs dranken en fooien zijn inbegrepen. Je komt dus niet voor onaangename financiële verrassingen te staan.
  • Het gemak van een cruise is dat je maar 1x je koffer hoeft uit te pakken. Je hut is je ‘thuis’ tijdens je cruisevakantie!

voordelen van een cruise

Waarom cruisen we dan zo weinig?

Nou ja, weinig… Het gaat eigenlijk hartstikke goed met de cruisesector, wereldwijd en in Europa. In 2015 koos een recordaantal van 6,6 miljoen Europeanen voor een vakantie per schip, een stijging van 3% ten opzichte van het voorgaande jaar.

Alleen wij Hollanders blijven nog een beetje achter met 2,6% t.o.v. 2014. Waarom? Ik heb geen idee. Een feit is wel dat ik zelf ook nog nooit een cruise heb gemaakt, maar dat hier zeker binnenkort verandering in komt.

Ik hou jullie op de hoogte!

voordelen van een cruise

Meer weten over de verschillende cruise mogelijkheden, ver weg en dichtbij? Bekijk het hier op de site van CLIA.