Cantina023 in Haarlem

Tex-Mex….Vette hap? Dit cliché help Cantina023 in Haarlem graag uit de wereld. Zij gebruiken voor hun Mexicaanse gerechten de beste, verse ingrediënten. Dus geen guacamole uit blik, geen kant en klare kruidenmengels en geen salsa’s uit een potje.

Ilja en ik gaan het proberen. Gewoon op een woensdagavond, lekker vroeg om 17.00 uur. Eerst even de stad in en daarna een hapje eten. We moeten op tijd weer terug zijn, voor de kids. En daarom vinden we Cantina023 in Haarlem ook zo fijn: binnen een uur/anderhalf uur sta je weer buiten, met een heerlijk gevuld buikje.

Cantina023 in Haarlem

Tex-Mex, wat is het eigenlijk?

Tex-Mex is de omschrijving van de TexaansMexicaanse keuken. De meest bekende gerechten die wij kennen zijn guacamole, taco’s,nacho’s, en chilli con carne.

Cantina023 in Haarlem

Tex-Mex maaltijden zijn gebaseerd op traditionele Mexicaanse en dus Spaanse ingrediënten en recepten maar de invloed van Amerika is ook heel sterk. Hoewel de oorsprong in een ver verleden ligt, is het eten hartstikke modern en snel en gemakkelijk te maken. Bovendien is Tex-Mex met de hoeveelheid bonenschotels ook ideaal voor vegetariërs.

Cantina023 in Haarlem

Ilja en ik laten ons heerlijk verwennen en vinden het extra fijn dat alles vers bereid wordt, biologisch is en dus supergezond. Op de kaart van Cantina023 taco’s, enchiladas, burrito’s en daar verschillende variaties op. Ook al het vlees is biologisch en er is een keur aan heerlijke, zelfgemaakte drankjes, limonades en cocktails. De hele kaart kun je hier in zien.

Cantina023 in Haarlem

Sfeer proeven bij Cantina023 in Haarlem

Eigenaren Michiel en Marcella woonden op Bali – waar Mexicaans eten erg populair is – en kwamen daar op het idee om een gezonde Mexicaan in Haarlem te beginnen. Het interieur hebben ze zelf met zorg samengesteld en het ziet er geweldig uit. Veel Mexicaanse items, mooie kleuren en ook de authentieke stadspui van het pand in de Kleine Houtstraat geeft Cantina 023 een heerlijk karakter.

Cantina023 in Haarlem

Cantina023 website en facebookpagina

Kleine Houtstraat 13, Haarlem