Die mooie kleine potjes soep die bijvoorbeeld bij Marqt staan, die ken je wel toch? Het zijn de soepen van de Kleinste Soepfabriek en achter dit concept staat Michel Jansen. Hij heeft niet zo lang geleden Het Soepboek gemaakt met heerlijke soeprecepten. Weet je wat nu zo leuk is: ik mag 2x Het Soepboek weggeven!

het soepboek

De soepen van de Kleinste Soepfabriek bestaan sinds 2005. Heerlijk zijn ze. Het Soepboek staat vol met recepten van de Kleinste Soepfabriek, maar je leest er ook heel veel andere leuke dingen. Over de herkomst van de (biologische) ingrediënten bijvoorbeeld en over het ontstaan van de soepfabriek. Alles is even prachtig gefotografeerd en lijkt in sommige gevallen griezelig echt. Zoals bij het verhaal over Mieke Bos, zij is slakkenkweker. Brrr, ik sla gauw om 😉

het soepboek

Het soepboek is heerlijk dik en groot met stevige bladzijdes en de teksten zijn geschreven door Mac van Dinther in rijke volzinnen.  Vooral dit stukje spreekt me aan:

Soep, zo weten we allemaal, is het ultieme comfort food. Soep is de warmte waarmee je moeder je omarmde toen je als kind rillend thuiskwam van de lange fietstocht tegen de wind in uit school, het is de troost die je vrouw of je man voor je opschept in dampende kommen als je aan tafel schuift na een lange werkdag, het is de geur van de liefde die de hele dag in huis hangt als de pan op het vuur staat te pruttelen en geduldig wacht tot iedereen klaar is.

Ok, back to reality… Sprookjes bestaan niet 😉

het soepboek

Deze winactie is afgelopen

Wat wel bestaat is deze fijne winactie: ik mag 2x Het Soepboek weggeven!

(Wil je niet afwachten? Het Soepboek is hier te koop bij Bol.com).

Meedoen aan deze winactie is heel makkelijk: laat mij in een reactie onder deze blog in een prachtige volzin weten waarom jij dit boek wel zou willen winnen en wie weet staat er bij jou dan binnenkort wel een naar liefde geurend pannetje op het fornuis te pruttelen, met een soeprecept uit Het Soepboek.

Ik word natuurlijk ook erg blij als je OHIMP op Facebook wilt liken en als je dit bericht deelt. Heel veel succes!

Heel veel succes