Het prachtige hotel The Dominican in Brussel is wat mij betreft de nummer 1 bestemming voor een luxe maar “cool” uitje in Brussel. Vanaf het moment dat de voordeur voor je geopend wordt is het duidelijk dat elk detail van dit hotel zorgvuldig overwogen is. Het is er prachtig en stijlvol.

Samen met een aantal andere bloggers gaan we 2 dagen Brussel verkennen. The Dominican in Brussel is onze host en daar zijn we maar wat blij mee. Wat een fijn hotel!

We reizen met de trein, een heerlijk ritje 1e klas in de Thalys. Er wordt zelfs lunch geserveerd! Met 2 uurtjes komen we aan op Brussel centraal en gaan we met een taxi naar het hotel.

The Dominican in Brussel wordt gezien als een “Urban heiligdom”

The Dominican is centraal gelegen tussen de voorname gildehuizen van de Grand Place en juist dat maakt The Dominican een unieke bestemming om de hoofdstad van Europa te ontdekken. The Dominican kent een rijke geschiedenis, die teruggaat tot zijn oorsprong als een Dominicaanse abdij in de 15e eeuw. Dit zie je in alles terug: hoge plafonds, historische stijlen, vloertegels in de maten van de tegels uit die tijd en zelfs het Dominican logo is geïnspireerd op de habijten van de monniken uit de 15e eeuw.

The Dominican als thuisbasis van Jacques-Louis David

Wie zegt u? Nou, dat is dus een beroemde Franse schilder uit de 19e eeuw die The Dominican als thuisbasis heeft gehad. Niet zoals het er nu bij staat – het hotel is enkele jaren terug helemaal gerenoveerd – maar de oorspronkelijke gevel van Jacques-Louis David is naadloos geïntegreerd in het nieuwe gebouw. Een van de vijf suites is vernoemd naar hem, en naar zijn schilderijen wordt telkens verwezen in de hedendaagse kunst van het hotel.

150 kamers en suites, maar toch krijg je eerder een boutiquehotel gevoel

The Dominican beschikt over 150 kamers en suites, variërend van Deluxe, Executive en Loft kamers junior suites, executive suites, het Grand Palace suite en een aantal Studios. Elk van de kamers en suites van The Dominican heerlijk luxe ingericht, jammer dat we er maar 1 nachtje zijn!

We hebben trouwens nog meer geluk: er is nl. een speciale package voor ons geboekt: The Dominican & The City. Iedereen die een kamer boekt bij het hotel heeft de mogelijkheid om een extra pakket te boeken. Hiermee krijg je een upgrade van je kamer, heb je latere check-out tijd, je krijgt een chique box met leuke cadeautjes, kortingen en boekje met de 500 Hidden Secrets of Brussels. Er zijn ook special thema packages, je leest er hier meer over.

Alle mogelijke faciliteiten en voorzieningen die je zou willen zijn aanwezig: WiFi, een Nespresso-apparaat, airconditioning, minibar en tv. Van de fijne badkamer met krachtige regendouche ga ik allereerst even gebruik maken. En morgen misschien voordat de citywalk begint, een bokstraining doen?

Kijk, hier is een korte impressie van mijn 24 uur in Brussel:

THE DOMINICAN Rue Léopold / Leopoldstraat 9 1000 Brussels – Belgium
Website