Al stuiterend van de koffie banjeren Ilja en ik door de straten van Dublin. We zijn namelijk behoorlijk moe van 3 dagen roadtrippen door Ierland. Rechts zitten, links rijden… het is nog best pittig. Daarom besluiten we om onze laatste dag al wandelend door te brengen met het ontdekken van de coolste coffee hotspots in Dublin.

De koffie cultuur blijkt in Dublin booming te zijn. Zo sterk zelfs, dat er in 2016 de World Barista Championships plaatsvinden! Veel koffiebarretjes en zelfs branderijen zijn er te vinden in Dublin.

Maar wat zijn nou de leukste coffee hotspots in Dublin en hoe vind je die? 

Gewoon, door te lopen. Wij slapen in het Mespil Hotel vanwege de gunstige ligging: je zit zo op de weg naar het vliegveld en naar het centrum van Dublin wandel je in 15 minuten. Die wandeling is trouwens superleuk, zo zie je onderweg bijvoorbeeld honderden – typisch Ierse – vrolijk gekleurde voordeuren.

En ook behoorlijk wat streetart, daarover later meer.

The 7 best coffee hotspots in Dublin

Ik kan geen koffie meer zien Bon, mag ik ook thee?

Ilja vraagt het na de derde koffiebar. Het mag 😉 En ook de scones laten we achterwege, 3 op een dag is wel genoeg. Hoewel… Wat zijn ze lekker! Binnenkort het recept hier op OHIMP. Wist je trouwens dat veel koffietentjes in Dublin van origine theesalons zijn?

Nr 1) Wall & Keogh

Dit is zo een typisch voorbeeld van een koffiebar die misschien eigenlijk wel beter bekend staat om z’n vele theetjes. Het is onze eerste ontdekking – 10.00 uur sharp – dus wij gaan voor koffie. En die is verrukkelijk. Net als het interieur trouwens.

hotspots in Dublin - Wall & Keogh

Wall & Keogh website
45 Richmond St. South
Portobello – Dublin

Nr 2: Camerino, Bakery – Cakery – Coffee

Camerino staat in Dublin bekend om de prachtige taarten (awardwinning). En koffie natuurlijk. Het is er piepklein maar heel gezellig. Heb je geen tijd om te blijven, dan neem je gewoon een coffee-to-go.

hotspots in Dublin - Camerina

Camerino website
158 Capel Street – Dublin 1

Nr. 3: Brother Hubbard & Little Brother

Bij Brother Hubbard kun je de hele dag door terecht voor de lekkerste koffie en homemade producten. Van groene sapjes tot – hoe verrassend – scones. Brother Hubbard is ook een wijnbar en we komen dan ook bijna in de verleiding… We doen het niet! In plaats daarvan nemen we een koffie bij het kleine broertje Little Brother, die ernaast zit en waar het net wat rustiger is.

hotspots in Dublin - Brother Hubbard

Brother Hubbard website
153 Capel st, Dublin 1

Nr. 4: Peacock Green – Leaf tea & Coffee & Pastries

De Peacock Green is een van onze favoriete coffee hotspots in Dublin. Ook hier kun je terecht voor heel veel verschillende speciality tea’s en lekkere baksels. We kunnen bijna geen pap koffie meer zeggen, maar wat zijn we blij dat we er hier toch nog eentje hebben genomen!

hotspots in Dublin - Peacock Green

Peacock Green Facebookpagina
25 Leeson St. Lower, Dublin 2

Nr. 5: Love is Art Coffee

Wat het is? Nou, in ieder geval een hotspot in Dublin die je gezien moet hebben. Je kunt Love is Art Coffee het best omschrijven als een knusse huiskamer met waar je ook kijkt een kleurrijke, creatieve uitspatting.

Koffie, nee bedankt… we kunnen echt niet meer. Wel jammer, want de naam is natuurlijk veelbelovend. We nemen thee, ploffen neer op de groene Chesterfield en vergapen ons aan het interieur.

hotspots in Dublin - Love is Art Coffee

Love is Art Coffee Facebookpage
3 Great Strand St. – Dublin 1

Nr. 6: Dwarf Jar

Op het moment dat we Dwarf Jar binnenstappen komt er net een parade voorbij met militairen, doedelzakspelers en andersoortige traditionele muziekanten. Dwarf Jar is prachtig gelegen aan het water in het midden van het centrum. Het interieur en assortiment is super.
hotspots in Dublin - Dwarf

Dwarf Jar Facebook
1 Wellington Quay – Dublin 2

Nr. 7: The Fumbally

Dit is kennelijk the place to be op dit moment in Dublin: cool, urban, hip en VET druk. Maar goed, we zijn er dan ook op zaterdag 13.00 uur, dan zou je drukte kunnen verwachten. We twijfelen, gaan we in de rij staan voor een hapje en drankje? Nee, we skippen The Fumbally. Het is niet anders, we moeten gewoon weer een keer terug naar Dublin 😉

hotspots in Dublin - Fumbally

The Fumbally website
Fumbally Lane – Dublin 8