Droom jij ook van die roadtrip in een retro campertje? Via Camptoo – ook wel de ‘Airbnb on wheels’ – regel je heel gemakkelijk jouw droomcamper. Ga je voor een oud Volkswagenbusje of een hypermoderne alles-in-een camper? 

Steeds meer mensen geloven in een lifestyle waarbij we onze eigendommen met elkaar delen. Niet alleen om de portemonnee en het milieu te sparen, maar ook om het gevoel van sociale verbondenheid te ervaren. Camptoo speelt in op deze behoefte en biedt een “deeleconomieplatform”: je kunt er een camper of caravan huren van medekampeerders.

Camptoo Kleine-caravan

Campers en caravans staan namelijk gemiddeld 48 weken per jaar stil.

Zonde toch? Door een camper of caravan te huren of verhuren kunnen meer mensen de vrijheid van kamperen of roadtrippen beleven. Het is bovendien goedkoper, groener, gemakkelijker én avontuurlijker.

Van VW busje voor een surftrip tot luxueuze alkoofcamper voor het hele gezin

Camptoo beschikt over een gevarieerd aanbod van meer dan 200 campers en caravans in Nederland en enkele in het buitenland. Zo kun je bij Camptoo kiezen uit kleine/grote (sta)caravans, alkoofcampers, buscampers en (semi-)integraalcampers – geschikt voor 1-7 personen, lekker back-to-basic óf juist van alle gemakken voorzien.

Vintage camper

Mogelijkheden voor een vakantie variëren van een luxe kampeerbeleving in een integraalcamper in de Algarve tot een surf-roadtrip langs de Spaanse kust in een authentieke met graffiti bedekte Volkswagen-buscamper. Voor families met kinderen is een kampeervakantie in een alkoofcamper met vertrek vanuit Nederland ideaal.

VW-graffiti-buscamper

Hoe gaat dat dan?

Op de website van Camptoo kies je een camper of caravan uit die bij jouw reisplannen past. Je kunt hierbij filteren op bijvoorbeeld ophaallocatie, aantal en type bedden, prijs per nacht en voorzieningen zoals een keukenblok, douche en toilet. Heb je iets interessants gevonden, dan kun je vragen stellen aan de verhuurder of direct een reservering doen.

Camptoo - camper

Om de betrouwbaarheid en kwaliteit te waarborgen, hanteert Camptoo een strenge selectieprocedure voor aanbieders van campers en caravans en wordt ieder voertuig gecontroleerd en schoon uitgegeven. Met Camptoo zijn zowel huurders als verhuurders goed verzekerd; een veilige kampeerervaring staat te allen tijde voorop.

Is Camptoo iets voor jou? Ik denk dat je mij misschien wel binnenkort in een kek busje voorbij ziet komen 😉