smoothie met pure chocolade
Deze smoothie met pure chocolade en kokosmelk is zo lekker, je zou bijna denken dat hij helemaal niet gezond is. Maar dat is hij juist wel! Ok, in dat ieniemienie stukje chocolade zit wat suiker… maar voor de rest is helemaal pure & healthy. 

Het Kookboek van Tara Stiles staat van A tot Z vol met lekkere recepten. Het leuke van Tara is dat ze gezond eten belangrijk vindt, maar nog belangrijker vindt ze het dat je geniet. Af en toe zondigen met wat zoets moet dan ook prima kunnen. Calorieën tellen, energieverbruik in de gaten houden, het optellen en aftrekken ervan… zij  vindt dat allemaal veel te vermoeiend en stressvol.

Vandaar ook dat er in deze smoothie met kokosmelk pure chocolade zit, en dus een beetje suiker.

Ingrediënten smoothie met pure chocolade:

  • 1 banaan uit de diepvries of 1 verse banaan en een paar ijsklontjes
  • een klein pakje kokosmelk
  • 2 el gehakte pure chocolade (ik had biologische, pure chocolade met een beetje zeezout. Ik kan je zeggen, dat maakte mijn smoothie helemaal goddelijk!)
  • 1 el rauwe cacaopoeder
  • 1 el ahorn- of agavesiroop of honing.

Doe alles bij elkaar in de kom van de blender en mixen maar.

smoothie met pure chocolade en kokosmelk

Tip: een bevroren banaan maakt je smoothie heerlijk romig. Ik heb altijd wel een aantal bevroren bananen in de vriezer liggen. Let wel op: voor het invriezen wel de schil verwijderen.

Deze smoothie met pure chocolade is het tweede receptje dat ik maak uit Het Kookboek. Het eerste recept, een ontbijtje van “chia pudding”, lees je hier.