Herinner jij je de puberteit nog? Met een 16-jarige puber in huis komt die van mij helemaal terug. Man wat ergerde ik me vroeger aan mijn moeder en haar gezeur over mijn huid. Mijn zoon Jim lijkt wat dat betreft op mij: het hebben van puistjes en een moeder, dat is een slechte combinatie. Maar gelukkig heeft zijn moeder een goed idee: Normaderm Hyalu spot van Vichy!

loesje pubertijd

Top 5 puber ergernissen

Maahhhaaam (met afkeurend gezicht). Of: Sjesus mam! (met quasi beledigd gezicht). Of: pffff mam (met vermoeid gezicht). Als ik Jimmy mag geloven ben ik af en toe de meest vervelende, beschamende, vermoeiende persoon op aarde. Zijn afkeuring is vooral groot als ik:

  1. hem herinner aan zijn huishoudelijke taken.
  2. een grapje maak waar zijn vriendin of zijn vrienden bij zijn, moeders zijn per definitie niet grappig.
  3. kritische vragen stel (Moet je geen huiswerk maken? Heb je opa en oma al gebeld? Heb je…..).
  4. hem in plaats van een pizza een gezonde maaltijd voorschotel.
  5. me bemoei met zijn persoonlijke hygiene en dan met name die van zijn gezicht.

Bij die eerst vier kan ik me nog best wat voorstellen. Maar nummer vijf is gewoon onterecht. Ik heb het beste met hem voor. Het is een knappe gast (maahaaaaam, gênant!), die met een beetje werk nog knapper kan zijn (MMMAAAAHHHAAAMMMM!). Ok, ik schrijf even verder zonder de meelezende puber.

Geen chocola? Geen verbetering.

chocola en puistjes

Met het intreden van de puberteit kwam bij Jim ook de onzuivere, onrustige huid. En natuurlijk vindt hij dat al vervelend genoeg zonder mijn bemoeienis. Dus heeft het een tijd geduurd voordat ik eens voorzichtig vroeg: “zeg Jim, wil je dat we er wat aan doen?”

We zijn eenvoudig begonnen, we namen zijn dieet onder de loep. Regelmatig lagen er lege wikkels chocola in zijn prullenbak. Daar is hij mee gestopt, heel gedisciplineerd (denk ik, met pubers weet je het nooit). Daarnaast ‘s ochtends en ‘s avonds zijn gezicht schoonmaken. Het hielp helemaal niks.

Anti-puisten research

salicylzuur

Over naar het echte werk: de huisarts. Die gaf hem medicijnen, maar waarschuwde al dat dat vaak maar een tijdelijk effect heeft. Twee weken lang zag het er beter uit, daarna ging het inderdaad weer minder. Wat nu? Op internet is een scala aan oplossingen en tips te vinden. Maar waar te beginnen? En wat werkt het beste voor een puber die niet teveel moeite wil doen? Die vragen kun je prima aan deze irritante moeder overlaten. Na een vergelijkend warenonderzoek online en een rondvraag bij de schoonheidsspecialiste en de apotheek kwam ik tot de conclusie dat Salicylzuur een veel gebruikt en geprezen middel is. Nu nog iets vinden waar dat in zit en wat hij kan gebruiken zonder al teveel moeite.

Knappe kop, zonder puistjes!

De oplossing kwam van Vichy. Jim probeerde Normaderm Hyalu Spot, een klein handzaam tubetje creme met Salicylzuur. En met een handige applicator waarmee je precies kan smeren waar het nodig is. Een kleine moeite, zelfs voor Jim. Na het huisarts-avontuur waren we wat sceptisch, zelfs toen we na een dag of 10 toch echt wel verbetering zagen. Zou het blijven? Ja dus! Hij is inmiddels bijna aan het eind van tube één en zijn huid is nog steeds goed. Natuurlijk vindt hij het te gênant om met een foto op een blog te komen, maar omdat hij toch wel een beetje dankbaar is, mag het voor deze ene keer. Zie hier Jim met zijn mooie huid:

Jimmy zonder puistjes

Trots laat ik het hele verhaal zien aan Jim. Zijn commentaar:

“Zeg mam? Nu die puistjes weg zijn is er nog maar één irritante factor te gaan. Heeft Vichy ook een anti-moeder crème?”

Winactie: 3x Vichy Hyalu Spot

Wil jij ook voor even een geweldige pubermoeder of -vader zijn en jouw zoon of dochter verwennen met een zuivere huid? Dat kan! OHIMP mag 3 tubes Vichy Hyalu Spot weggeven. Ben je allang geen puber meer, maar heb je toch nog (jeugd)puistjes? Dan mag je natuurlijk ook meedoen. Laat in een reactie weten waarom jij die tube goed kan gebruiken. Binnen 3 weken uitslag. En uitslag is dan zonder puistjes natuurlijk 🙂

Ik word natuurlijk ook erg blij als je OHIMP op Facebook wilt liken en als je dit bericht deelt. Heel veel succes!!