Delicious kookboek en zoete aardappel rasp

Oh wat een feest! Het groenteboek van Delicious is helemaal aan mij besteed. Ik kook er lustig op los met groenten uit het seizoen. Voor feestdagen is het boek trouwens ook heel geschikt. Wat dacht je van oranje koekjes met zoete aardappel voor koningsdag?

Ik maakte al eerder het koningsdag cocktail uit dit heerlijke groenteboek. Smullen. Dit drankje wordt nog lekkerder met een oranje snack erbij. Gemaakt van zoete aardappel, mais en salie. Verantwoord snacken dus. Ik bakte mijn oranje koekjes trouwens iets te hard, waardoor ze eerder bruin dan oranje zijn geworden. Ze waren er gelukkig niet minder lekker om!

mengsel oranje koekjes met zoete aardappel

Ingrediënten oranje koekjes met zoete aardappel

  • 1 mooie oranje zoete aardappel
  • 1 blikje mais
  • 1 teentje knoflook
  • 2 takjes salie
  • 3 el bloem
  • 2 eieren, losgeklopt
  • ongeveer 300 ml olijfolie om in te bakken

Ik houd van salie, dus heb ik stiekem drie takjes gebruikt. Ben je niet zo’n fan van dit sterk smakende kruid? Houd het dan gewoon bij twee.

Recept oranje koekjes met zoete aardappel

oranje koekjes bakken

Schil de zoete aardappel en rasp hem met een grove rasp. Snijd de knoflook en de blaadjes salie fijn. Meng alle ingrediënten (behalve de olijfolie) door elkaar in een grote kom. Breng op smaak met zout en peper. Verhit de olie in een grote koekenpan. Vorm met twee lepels koekjes en bak er 5 – 6  per keer op middelhoog vuur, tot ze goudbruin zijn. Ik laat ze uitlekken op keukenpapier voordat ik ze serveer. Roer het mengsel steeds even door voordat je nieuwe koekjes maakt, het ei zakt tussendoor naar de bodem.

Koningsdag cocktail

Niet alle koekjes hebben de serveerschaal gehaald. Er is tussendoor ruim geproefd 🙂 Met of zonder koningsdagcocktail zijn deze koekjes koninklijk lekker!