Free a girl - prostitution
“Bonnie, wil jij je 12 uur lang laten opsluiten in een hokje van 1 bij 2 meter, voor de actie Lock me Up – Free a Girl?” Natuurlijk, graag!  Alleen laat ik voor OHIMP nou net op het moment van de campagne in Noorwegen zitten…

In veel landen, waaronder India, worden jonge meisjes in hokjes van 1 bij 2 meter opgesloten en dagelijks seksueel uitgebuit. Vreselijk! Als ik naar de hokjes kijk word ik helemaal naar. Ik ben uiteraard heel erg begaan met het lot van deze meisjes, die soms zelfs nog jonger dan Mia (13) zijn!

Wat is Lock me Up – Free a Girl eigenlijk precies?

In restaurants door heel Nederland komen hokjes van 1 bij 2 meter te staan.  Deze hokjes staan symbool voor de bordeelhokjes in India, waar meisjes worden vastgehouden en gedwongen tot prostitutie.Als ik me 12 uur lang had laten opsluiten in zo een hokje, had ik via sponsoring geld bij elkaar verzameld en zo meisjes uit de prostitutie kunnen bevrijden.
Free a girl

Maar wie weet helpt deze blog ook een beetje, om de actie Lock me Up – Free a Girl nog meer onder de aandacht te brengen.

Free a Girl is een noodhulporganisatie die zich inzet om jonge meisjes uit gedwongen prostitutie te bevrijden. Daarnaast investeert de stichting in opvang, traumaverwerking, medische zorg, onderwijs en beroepsopleidingenen re-integratie van de slachtoffers. De afgelopen 7 jaar hebben zij bijgedragen aan de bevrijding van meer dan 3.500 meisjes uit bordelen in Azië. Ook werken ze samen met politie en justitie om mensenhandelaren en pooiers op te pakken en veroordeeld te krijgen.

Wil je de actie volgen of misschien zelfs een bijdrage leveren?

De actie Lock me Up – Free a Girl is van 18 t/m 22 mei. Meer informatie en de lijst met deelnemende restaurants (waaronder bijv. Tijn Akersloot in Zandvoort) vind je hier.

lock me up - Free a girl