Hoewel ik persoonlijk qua gewicht echt niet mag klagen (54 kg schoon aan de haak), ben ik toch altijd geïnteresseerd in de verschillende methodes om fitter en strakker te worden. Ik kwam de zgn. Bio HCG aflankkuur tegen en dacht: dit kan voor sommige OHIMP lezers misschien best interessant zijn. Ken jij deze methode al?

HCG, oftewel Humaan choriongonadotrofine, is een hormoon dat normaal tijdens een zwangerschap door het lichaam wordt aangemaakt. Het wordt al ruim 50 jaar als afslankkuur toegediend bij personen die lijden aan overgewicht of obesitas. De bedenker van deze afslankmethode, Dr. Simeons, combineerde dagelijkse injecties van het hormoon met een streng calorie-arm dieet van maar 500 calorieën. Met behulp van de HCG-methode verloren zijn patiënten het extra gewicht binnen een mum van tijd. Daarom is het HCG-kuur sindsdien 1 van de populairste afslankmethodes ter beschikking.

Wat is Bio HCG?

Humaan choriongonadotrofine is als afslankmiddel niet mogelijk in Nederland. Maar mocht je interesse hebben, er zijn heel veel effectieve hormoonvrije HCG-varianten beschikbaar. Deze varianten zijn in staat de belangrijkste werking van HCG na te bootsten, ook al zijn zij helemaal hormoonvrij. Deze HCG-varianten worden verkocht als Bio HCG-kuren.

Een leuk voordeel van deze varianten is dat zij niet via injecties worden toegediend. De meeste Bio HCG-kuren worden via pillen, capsules, druppels of sprays toegediend. Dit is makkelijker, veiliger en aangenamer voor jou als gebruiker.

Gemiddeld duurt zo een kuur 24 dagen

Binnen die periode hoor je dagelijks, vroeg in de ochtend, de kuur in te nemen. Daarnaast volg je het bijbehorend dieet. Op een Bio HCG-kuur kan je tot wel 10% van je lichaamsgewicht verliezen binnen 1 maand.

Hoe werkt het dieet?

Wat een Bio HCG-kuur zo effectief maakt is het calorie-arm dieet. Op het oorspronkelijk dieet van Dr. Simeons at je slechts 500 kcal per dag. Klinkt streng, maar dit is makkelijk vol te houden dankzij de eetlustremmende werking van de kuur. De meeste Bio HCG-kuren schrijven een soortgelijk dieet voor.

Hoe ziet je voedingsschema eruit bij dit dieet?

Zoals eerder aangegeven is het dieet dat wordt gekoppeld aan een Bio HCG-kuur best streng. Je mag eigenlijk gewoon eten wat je wilt, maar niet teveel. Dit maakt het moeilijk om alle nodige voedingsstoffen binnen te krijgen maar met je juiste voedingskeuzes en een beetje oefening mag dit geen probleem zijn.

Bio HCG voedingsschema

Een Bio HCG voedingsschema kan er zo uitzien:

Ontbijt:

Begin je dag met de Bio HCG-kuur en een glas water. Koffie of thee zijn ook toegestaan, maar dan zonder melk. Op dit dieet kan je makkelijk het ontbijt overslaan, omdat je geen hongergevoel hebt. Zodra je er behoefte aan hebt kan je wel wat fruit pakken.

Lunch:

Het beste kan je een eiwitrijke lunch gebruiken. Dus kipfilet, kalkoenfilet, rundvlees, witte vis, krab, garnalen, kreeft, mosselen of oesters. Groenten mag je onbeperkt eten, omdat groenten heel weinig kcal bevatten en daarnaast ook heel gezond zijn.

Diner: 

Voor het diner kan je de aanwijzingen voor lunch ook volgen.

Snacks:

Appels, peren, tomaten. Denk ik die richting wanneer je naar een tussendoortje zoekt. Dus fruit of groente.

Is het iets voor jou?

Dit artikel is geschreven door een externe redactie ism OHIMP. Ik hoop dat je er iets aan hebt!

Afvallen met groene thee? Het kan, lees maar.