Niet alleen de Little Black Dress is een must-have, ook een witte blouse mag niet missen in je garderobe. Maar hoe mooi en chic een witte blouse ook is; het is tevens gevarenzone nummer 1 voor vlekken. Hoe je deze verwijdert? Heel eenvoudig met spullen die je sowieso in huis hebt, kijk maar:

Je hoeft maar een klein beetje te morsen tijdens het eten, om rechtsomkeert te moeten maken voor een andere outfit. Een vlek op witte kleding is simpelweg niet te verbloemen, en dan heb ik het nog niet eens over de strijd die je daarna moet leveren om het er weer uit te krijgen. Ik verklap een paar geheimen, zodat je de volgende keer dat je morst op witte kleding geen paniekaanval krijgt.

De grootste nachtmerrie: inkt

Een inktvlek is één van de moeilijkste vlekken om te verwijderen. Het is belangrijk dat je zo snel mogelijk reageert bij inktvlekken, zodat het geen tijd heeft om aan de kleding te hechten. De eenvoudigste manier, zeker als je niet thuis bent, is om haarlak erop te sprayen. Dep (nooit wrijven!) de vlek daarna met een vochtige doek, en herhaal dit tot de vlek verdwenen is. Zo zie je maar weer dat beauty-producten ons kunnen helpen in elke noodsituatie.

rode wijn vlekken

Rode wijn vs. witte wijn

Rode wijnvlekken op witte kleding zien er heel dramatisch uit, maar zijn (gelukkig) eenvoudig te verwijderen. Ook hierbij is het een kwestie van snel reageren. Zo is het in een restaurant slim om gelijk een wit wijntje te bestellen en deze over de vlek te gooien. Om een natte bende te voorkomen kun je ook de zoutpot pakken en er flink wat zout op strooien. De zoutkorrels zuigen de wijn namelijk in zich op waardoor het alcoholische drankje niet aan de kleding hecht.

Pit stains… er is geen ontkomen aan

Melk is dé oplossing voor vlekken in je witte kleding. Vooral bij het bestrijden van de gele zweetvlekken die je na een tijdje in witte kleding ziet verschijnen, is melk een wondermiddel. Laat je kleren een nachtje in volle melk weken en ze zijn weer stralend wit. De melk werkt als een soort van bleek waardoor het vuil uit de stof gezogen wordt. Spoel de kleren na het weken met helder water uit, om ze vervolgens natuurlijk in de wasmachine te gooien. Je wilt immers niet in zuurruikende kleding rondlopen!

pit stains

Wil je meer van dit soort handige tips lezen? Ik heb laatst deze website gevonden, waar ze onder het kopje ‘Advies’ allerlei verschillende tips hebben over het onderhouden en wassen van kleding. Van de behandeling van diverse stoffen tot het verwijderen van de gekste vlekken: overal is een trucje voor!