Het Paleo dieet of oerdieet is nu een van de populairste voedingsplannen van de afgelopen periode. Het is vrij makkelijk vol te houden en je wordt niet gedwongen om drastisch minder te eten dan je eigenlijk nodig hebt. Maar waar vind je nu eigenlijk de beste Paleo recepten?

Een tijdje terug plaatst ik hier op OHIMP een artikel in samenwerking met deze site, over het Paleo dieet. Het bericht is (en wordt nog steeds) zo goed gelezen, dat we gezamenlijk een vervolg hebben gemaakt.

In dit artikel vind je de verschillende plekken waar je het makkelijkst recepten kunt vinden voor een paleo-vriendelijke maaltijd.

Maar eerst: wat is Paleo ook alweer?

Het Paleo dieet legt meer de nadruk op het maken van goede voedingskeuzes, waardoor je niet alleen slanker wordt maar ook gezonder. Het is een oerdieet en gaat er op hoofdlijnen van uit dat het eten dat mensen in de oertijd tot zich namen, eigenlijk het beste geschikt is voor ons lichaam. Klinkt logisch, toch? Dit is ook de reden dat het Paleo dieet zoveel aanhangers kent.

Hier lees je er alles over, in het “Paleo dieet, iets voor jou?” artikel.

paleo recepten vinden

Receptenboeken

Recepten- of kookboeken zijn er volop. Alleen al op de zoekterm Paleo kom ik bij bol.com op een resultaat van 1442 hits!  Het is voor sommigen van ons overzichtelijker om door een boekje te bladeren dan te scrollen op een scherm. Ook handig om te weten: via de vele paleo-websites kun je vaak hun receptenboeken bestellen.

Recepten op het internet

Dankzij de populariteit van dit dieet zijn er zelfs websites die uitsluitend paleo-recepten publiceren op hun pagina’s. Het aantal paleo-websites groeit nu aanzienlijk. En vele koks proberen hun eigen kijk en smaak aan de paleo-rage toe te voegen. Meestal pakt men een populair gerecht en maakt men die paleo-vriendelijk. Zo vind je recepten voor brood, muffins, taarten en andere gerechten die in hun oorspronkelijke staat niet zijn toegestaan op dit dieet. Heb je een favoriete gerecht en is die niet Paleo? Via Google vind je zeker het recept om je lievelingsgerecht paleo-vriendelijk te maken.

Kookvideo’s

Naast de geschreven recepten zijn er ook kookvideo’s. Soms is een recept makkelijker te volgen als je de stappen zelf kan zien. Het kan lastig zijn om bepaalde handelingen via tekst te begrijpen. Bepaalde technieken moet je gewoon zien. In zulke gevallen zijn kookvideo’s een goeie uitkomst. Op youtube en de vele andere plekken waar je filmpjes kunt bekijken zijn er genoeg Paleo-recepten beschikbaar. Het aanbod is misschien wat kleiner dan de tekst-recepten, maar het aantal groeit elke dag. Abonneer je op de paleo-kanalen zodat je de nieuwe kookvideo’s als eerste te zien krijgt.

Pinterest

Mijn eerste favoriete zoekmachine is Google. Maar als ik een recept zoek kijk ik vaak eerst op Pinterest. Zelf volg ik (nog) niet het Paleo dieet, maar eet ik bijv. wel zoveel mogelijk suiker- en E-nummervrij. Je zoekt heel eenvoudig op Pinterest en krijgt gelijk de mooiste foto’s van de gerechten te zien.

Ik ben heel erg benieuwd, hoe zoek jij recepten en hoe bewaar je ze vervolgens?