Over de mugcake heb ik al vaker geschreven, het is een hele snelle manier om een lekker cakeje op tafel te toveren. Je maakt hem binnen 5 minuten en de smaak is superlekker. Deze citroen mugcake maak ik zelfs in 3 minuten!

Toevallig heb ik alle ingrediënten in huis maar ik kan me voorstellen dat niet iedereen kokosbloem in het keukenkastje heeft staan? Het is een heel fijn ingrediënt en maakt de cake superluchtig. Een echte aanrader dus.

Wat heb je nodig voor deze citroen mugcake:

 • 1 ei
 • 2 eetlepels citroensap
 • 2 eetlepels room
 • 2 eetlepels kokosbloem
 • halve theelepel stevia of 1 theelepel honing
 • kwart theelepel bakpoeder
 • snufje zout

Ik maak 3 x de citroen mugcake dus doe alle ingrediënten x 3.

Deze exemplaren zijn klaar voor hun avontuur in de magnetron.

Bereiding

 • Meng de ei, citroensap, room en stevia of honing goed door elkaar in een kleine kom.
 • Voeg vervolgens de kokosbloem, bakpoeder en zout toe.
 • Schep het mengsel in een niet al te grote beker
 • en verwarm hem in de magnetron voor 1.30 minuut op 800 watt.

Issey Miyake iittala servies

Vind je ze niet prachtig, deze servies items van iittala. De kopjes hebben het perfecte maatje voor een mugcake maar zijn natuurlijk ook heerlijk om koffie uit te drinken. Ik ga nog even doorsparen voor een extra set 😉

Tip: maak je meerdere mugcakes? Verwarm de bekers dan 1 voor 1 in de magnetron. Gebruik je liever een oven? Ik zou denken dat 10 minuutjes op 200 graden genoeg is.