Kijkend naar de zee hier bij ons strandhuisje denk ik terug aan Californië. De golven vandaag in Bloemendaal lijken wel net zo hoog als die langs Highway 1?! Met weemoed denk ik terug aan mijn tocht langs Highway 1 en mijn heerlijke Santa Cruz hotel.

Na een heerlijk ritje over Highway 1, van San Francisco naar Santa Cruz kom ik aan bij mijn motel. De zon schijnt volop en ik heb zin om de beloftes “luxe kamers, geluidsarm, uitgebreid ontbijt en modern buitenzwembad” gigantisch te gaan uitproberen.

Het staat hoog op mijn lijstje om eens te verblijven in een shabby motel. Zo eentje langs de road met op de kamer een tv toestel waar je een dollar in gooit om vervolgens met een ijskoud biertje op bed niks te doen, behalve het heel warm te hebben. Net als in de film. Maar nu ben ik toe aan al die luxe en beloofde rust.

fout hotel Santa Cruz

De oordopjes die klaarliggen op het nachtkastje verraden eigenlijk al hoe het met de geluidsarmheid van de kamers gesteld is. Ga ik het proberen? Nee, ik pak mijn biezen en ga op zoek naar een ander Santa Cruz hotel.

De Santa Cruz kust ligt 300 meter verder en ik ben gelijk weer helemaal happy als ik de zee en de lichtblauwe strandwachters huisjes zie. Knijp me, ben ik hier echt?!

Kijk ik een stukje naar links, dan zie ik de Pier en kijk ik nog wat verder naar links dan zie ik de Santa Cruz Boardwalk. Daar ga ik straks naartoe, maar eerst een goed hotel vinden. Lang hoef ik niet te zoeken, direct aan het strand ligt namelijk de Dream Inn. Dit hotel is TOP volgens mij! Zou er nog plek zijn?

Direct bij de ingang wordt ik hartelijk welkom geheten door de “Valet Boys”. Kosteloos parkeren ze mijn huurauto elders en ga ik bij de receptie de mogelijkheden checken. De receptioniste kijkt me meewarend aan als ik over mijn debacle van zoeven vertel maar stelt me gerust: de kamers zijn hier allen geluidsarm, hebben supergoede wifi en uitzicht op zee en de pool.

Ik moet weer geknepen worden, ben ik hier echt? Ik gooi mijn spullen in mijn kamer, jump in mijn bikini en ga eerst heerlijk een paar uur chillen op een bedje aan het zwembad.

pool Dream Inn Santa Cruz

Ondertussen geniet ik van een heerlijke koffie en vul ik mijn Dopper met bronwater dat voor de gasten van de Dream Inn gratis is.

Er is buiten in Santa Cruz natuurlijk genoeg te doen, dus veel van de faciliteiten van het hotel heb ik niet eens kunnen uitproberen. Maar er is wellness, fitness, een heerlijk ontbijtbuffet en een superleuke bar.

dream inn Santa Cruz

Het interieur is heel licht en modern in de Dream Inn en doet me denken aan Martinhal in Portugal, waar ik met Mia ook zo enorm genoten heb. De kamers zijn er geweldig en van alle luxe voorzien: huge tv, waterkoker, koffiezetapparaat en natuurlijk een meer dan lekker bed.

Hotel Santa Cruz

Als ik ooit terug kom in Californië, dan wordt de Dream Inn op zeker weer mijn Santa Cruz hotel. Moet je kijken, zo’n zonsopkomst kan je toch niet weerstaan?

Meer over mijn Santa Cruz ervaringen lees je hier.