reisbestemmingen

Reisbestemmingen – Maar liefst 90% van de Nederlanders zou op vakantie liever geen landgenoten tegenkomen. Dat blijkt uit onderzoek onder 600 Nederlanders. Maar met zo’n reislustig volkje, waar kun je dan naartoe deze zomer? 

Om de meute Nederlanders deze zomer te ontvluchten heeft Skyscanner de beste reisbestemmingen geselecteerd, waar je naar alle waarschijnlijkheid geen of weinig NL-ers tegenkomt. Deze plaatsen zijn niet buitenaards, extreem duur of in the middle of nowhere, maar juist een een goede weerspiegeling van favoriete vakantiebestemmingen van Nederlanders.

1.       GIBRALTAR als je fan bent van het Verenigd Koninkrijk en Spanje

Een Brits overzees gebied aan de zuidkust van Spanje, Gibraltar is precies de mix van twee populaire bestemmingen voor Nederlanders: het Verenigd Koninkrijk en Spanje. Het eiland is een combinatie van een hoog gehalte aan Britishness, denk aan rode brievenbussen en fish and chips winkels. Maar met de warmte van Zuid-Spanje. Is er een betere combinatie denkbaar?

GettyImages-521819937.jpg

 

2.       MONTENEGRO als je fan bent van Italië

Montenegro is een mix van eigenlijk alles. Je vindt er een combinatie van prachtige oude steden die geschiedenis uitschreeuwen en stranden met kristalhelder water zoals de Middellandse zee. En de ruige pieken doen je voelen alsof je in de Dolomieten bent en niet aan de Adriatische kust. Juist, de Balkan is klaar om heronontdekt te worden.

GettyImages-503270860.jpg

3.       CYPRUS als je fan bent van Griekenland

Denk je dat Cyprus gewoon een alledaags eiland is in de Middellandse Zee? Fout! Het eiland is sterk beïnvloed door de Griekse en Turkse culturen en ja, die zijn populair onder de Nederlandse vakantieganger. De beste plaats om de mix van geschiedenis te vinden is toch wel in de keuken. Met Griekse, Arabische en Turkse invloeden is er altijd wel iets lekkers voor iedereen.

cyprus

4.       SLOWAKIJE als je fan bent van Zuid-Duitsland

Als je houdt van de sprookjesachtige kastelen in Beieren (Zuid-Duitsland) of een zwerftocht door het Zwarte Woud, dan is Slowakije misschien wel je droombestemming voor een vakantie-swap deze zomer. De beroemde Donau, die ontstaat in het Zwarte Woud van het zuidwesten van Duitsland, slingert zich een weg door de prachtige hoofdstad van Slowakije, Bratislava. De hoofdstad biedt een voorproefje van wat de rest van het land heeft: fantastische contrasten van oud en nieuw.

slowakije

5.       JAPAN als je fan bent van Marokko

Ok, niet de meest voor de handliggende vergelijking maar wat deze twee fantastische landen verbindt is hun exotisch klimaat en het onverwachte. Als Marokko één van jouw favorieten is – zoals bij de veel Nederlandse reizigers – probeer dan eens Japan dit jaar. Japan heeft een mix van alles; beeldschone kersenbloesems, prachtige tempels en tuinen en ongeloofelijke kastelen. Ontdek de gekte van Tokyo en geniet daarna van de serene rust van Kyoto. Al geweest? Bezoek dan eens Okinawa, dat een beetje voelt als een Caribische eiland in Japan met prachtige koraalriffen. Ideaal om te duiken.japan

6.       RÉUNION als je fan bent van Curaçao

Als je dit jaar op zoek bent naar een tropische vakantie, overweeg dan eens Réunion in plaats van bijvoorbeeld het populaire Curaçao. Gelegen aan de oostkust van Madagaskar, is Réunion een Frans overzees gebied met een prachtige landschap en smaragdgroene bosbouw. De heldere blauwe wateren lenen zich uitstekend voor snorkelen en duiken, terwijl de kronkelende bergrivieren en stroomversnellingen ideaal zijn om te raften.

Reunion

Nog meer leuke lijstjes?

– Vakantiegeld binnen? 10 Bestemmingen voor elk budget!

– Vakantie Spanje: de 10 mooiste, onontdekte plekken