Opvouwbare strandstoelen zijn weer helemaal terug van weggeweest. Ze bestaan al honderden jaren en dat is ook niet zo gek: ze zitten heerlijk!

Over Iris – van Kleurmeester.nl – schreef ik onlangs ook al, over de regisseursstoelen die zij maakt. Maar Iris maakt meer, veel meer. Waaronder deze altijd-leuke strandstoelen.

Geschiedenis van de strandstoelen

Het was nog even zoeken op het web om de geschiedenis van de opvouwbare strandstoel te vinden. Maar uiteindelijk kwam ik erachter dat ze “foldable deck chairs” worden genoemd en dat er in 1850 door de Amerikaan John Cham patent op aangevraagd is. In die periode werden de stoelen voornamelijk gebruikt op cruiseschepen.

strandstoelen op cruiseschip

In de jaren 20 werden de stoelen per uur verhuurd aan de Engelse kust en vanaf die tijd verovert de strandstoel een vaste plek op het strand over de hele wereld.

The making off: opvouwbare strandstoelen

Iris is “superhero” als het gaat om het maken van strandstoelen. Ze heeft allerlei sterke streepstoffen in heel veel verschillende kleurtjes. Kijk, ik maakte deze video van haar:

Deze winactie is afgelopen

Winnen: 2 strandstoelen met stof naar keuze

Van Iris mag ik 2 mensen blij maken met een strandstoel! Meedoen is heel makkelijk. Vertel mij in een reactie onder deze blog in welke strandstoel jij het liefst zou willen chillen en wie weet…! Winnaars ontvangen over ongeveer 3 weken bericht.

Ik word natuurlijk ook erg blij als je OHIMP op Facebook wilt liken en als je dit bericht deelt. Heel veel succes!!

strandstoel