Santa Cruz, check! En ik wil terug hoor! Wat een heerlijke plek en wat een TOP tijd heb ik daar gehad. Ik heb 5 Santa Cruz tips, voor een onvergetelijke 24-uurs beleving.

Ik reis in mijn eentje van San Francisco naar Santa Cruz. In totaal heb ik een week om San Francisco te zien, een stuk Highway 1 te rijden en Santa Cruz te checken. Het lukt! Ik doe Santa Cruz in 24 uur en heb het er geweldig.

5 Santa Cruz tips voor een heerlijke 24-uurs beleving:

1 – Shoppen

Santa Cruz blijkt over een enorme winkelstraat te beschikken (Pacific Avenue) met heel veel leuke hippie winkeltjes, restaurantjes en koffiebars. Maar ook de grotere mode-ketens hebben mooie shops in deze straat: forever 21, Zara etc. Langs de kust zijn er allerlei souvenirwinkeltjes te vinden met veel beachwear en typische Santa Cruz spulletjes.

2 – Santa Cruz Boardwalk

De Boardwalk van Santa Cruz staat torenhoog op mijn to-do lijstje. Deze kermis op de boulevard bestaat al sinds 1907 en is de all-American dream ten voeten uit. Mega suikerspinnen, emmers popcorn en lachende gezichten in attracties. Ik vind het er geweldig en besluit de volgende dag “de Sky Glider” te nemen, deze staat torenhoog op mijn bucketlist.

BUMMER! De Sky Glider is de volgende dag gesloten, net als de rest van de Board Walk! Ik ben buiten het seizoen en het park is dan alleen in de weekenden open…

Het is niet anders, ik moet nog eens terug.

3 – De Pier van Santa Cruz

Vanuit mijn hotel kijk ik uit op de pier van Santa Cruz. Ik ben een “sucker” voor pieren en deze pier overtreft mijn stoutste verwachtingen:

  • het allerlekkerste ontbijt met havermout, fruit en TOP cappuccino geniet ik bij The Dolphin. Een no-nonsense restaurant dat al bestaat sinds 1962 en waar de locals graag komen.
  • Een Mexicaanse lunch (+ biertjes) doe ik bij Olitas Cantina, echt een aanrader.
  • Santa Cruz souvenirs koop ik bij Bonnie (ja serieus, zo heet deze shop!)
  • Maar het allerleukste zijn de zeeleeuwen, die gewoon vrij rondzwemmen en die hun rustplek onder de pier hebben. Als je de pier oploopt heb je halverwege links een trap naar beneden waar je ze heel goed kunt zien en horen.

4 – Plan je bezoek

In de zomer lijkt Santa Cruz me te druk en te warm daarom kies ik ervoor om eind oktober te gaan. Dat blijkt een hele goede keus: het is fantastisch weer (28 graden) en het is er heerlijk rustig. Maar wel even de openingstijden van de Board Walk in de gaten houden 😉

5 – Santa Cruz beaches

Langs Highway 1 in California zijn er natuurlijk stranden zat. Santa Cruz heeft eigen stranden waar het heel goed vertoeven is.  Op deze site staan alle stranden heel goed beschreven en kun je kiezen welk strand jouw voorkeur heeft.

Leuk weetje: Jack o’Neill vond in de jaren 50 de eerste surf wetsuit uit en opende in 1959 de allereerste surfshop ever ter wereld in Santa Cruz. In Santa Cruz zal je dan ook veel o’Neill items en iconen tegenkomen.

Tot slot nog wat bonus Santa Cruz tips voor mensen die alleen reizen:

Reizen in mijn uppie vind ik heerlijk.

Ik kan doen en laten wat ik wil en hoef met niemand rekening te houden. Ik slaap in Santa Cruz in een heerlijk hotel wat ik je ook echt kan aanbevelen. Tijdens dit tripje ga ik Mia wel een beetje missen dus ik besluit een projectje voor haar te doen: “Santa Cruz saying hi to Mia“. Ik krijg hierdoor trouwens superleuk contact met allerlei locals, wat ook weer leuk is als je alleen reist: