Het BBQ seizoen laait inmiddels flink op, net als mijn nieuwe Weber die minstens een keer per week aangestoken wordt. Onlangs werd er een heerlijk BBQ visrecept op bereid, een gerecht om je vingers bij af te likken. En eigenlijk gaat het heel eenvoudig, kijk maar…

De truc is simpel: zorg dat je goede zeebaars hebt. De lekkerste hengel je natuurlijk zelf uit de zee, maar ik begrijp dat dat niet voor iedereen even eenvoudig is. Bij een goede viskraam of op de markt kun je gemakshalve ook altijd terecht. Zeebaars van de supermarkt zou ik niet zo snel doen…

BBQ visrecept: zeebaars met limoen en tuinkruiden

 • Zeebaars. Wij hadden 2 flinke jongens.
 • 2 limoenen
 • 1 citroen
 • tijm
 • citroenmelisse
 • 8 tenen knoflook
 • olijfolie
 • Vers gemalen peper en zeezout

Hoe bereid je dit lekkere BBQ visrecept:

 1. Als je slim bent vraag je aan de visboer of hij de vis wil schoonmaken: opensnijden, ingewanden eruit en misschien nog wat ontschubben.
 2. Was de limoenen en citroenen en snijd ze in grove stukken. Plet de knoflooktenen en halveer ze. Knip de kruiden in stukjes van ongeveer 3 cm.
 3. Alle ingrediënten doe je vervolgens in de buikopening van de zeebaars.
 4. Vet de zeebaars goed in en bestrooi ze rijkelijk met de versgemalen peper en zeezout.
 5. De visjes doe je vervolgens in de visklem of – als je die niet hebt – in 2 stukken aluminiumfolie die je van tevoren goed ingevet hebt en vervolgens dichtvouwt.
 6. De zeebaars kun je nu boven een niet te heet gedeelte van de bbq garen. Let erop dat je de vis niet te lang roostert, dan wordt ze namelijk droog. Te kort is ook niet goed, want dan is de vis niet gaar. Reken op ongeveer 6 tot 8 minuten per kant om de vis op de bbq perfect gaar te krijgen!

Tip 1: heb je een Weber met een deksel met warmtemeter? Laat de BBQ dan heet worden tot ongeveer 200 graden. Leg je visjes op het rooster en sluit de deksel weer..


Tip 2: ben je zelf niet zo handig in het verwijderen van de graat? Je kunt natuurlijk de visboer vragen om tips. Wij hadden veel geluk met BBQ-master Arjan, die voor ons de lekkerste bordjes vis maakte.

Zeebaars a la Arjan