Griekse vlag

Lieve Griekenland, 

Hoe gaat het met je? Ik heb je al een tijd niet gezien. Zal ik dit jaar weer eens langskomen?


Je bent volop in het nieuws geweest de laatste jaren. Het lijkt allemaal niet zo goed te gaan met je. Telkens wordt er gesproken over een financiële crisis en een te grote vluchtelingentoestroom. Wat naar allemaal voor je. Maar weet je, als ik – en met mij een hoop andere vakantiegangers – maar wegblijven door al dit vervelende nieuws, dan gaat het natuurlijk nooit goedkomen met je.

En Griekenland, je bent toch zo mooi, je eten is zo lekker en je bevolking is zo vriendelijk…

Ik kan het weten, al 4 keer heb ik heerlijke vakanties bij je gevierd!

Griekenland
Weet je nog, Griekenland? In 1992 kwam ik naar Rhodos.

Samen met mijn toenmalige vriendje Frank. Het is mijn eerste kennismaking met je. Wij zitten aan de windkant van het eiland en genieten van elkaar en jouw prachtige stranden. Frappucchino, ik heb er nog nooit van gehoord maar jij bent de hype ver vooruit en verkoopt het in je toen al hippe cofffeebars. Frank en ik raken bevriend met de bareigenaar aan de overkant van onze straat. Vele avonden worden afgesloten met jouw Griekse Ouzo, een Sirtaki en smakelijke, zwarte olijven.

Op de motor – zonder helm – crossen we het hele eiland over. Langs prachtige baaien met blauwe vissersbootjes, over wegen met aan weerszijden groen en bloeiende bloemen en hobbelend over verlaten zandweggetjes, worden we almaar verliefder, op jou en elkaar.


Daarom komen we in 1993 gelijk maar weer terug…

Feesten en sporten op Corfu.

Nou moet ik je eerlijk bekennen Griekenland, van Corfu zie ik niet veel meer dan de ski-schans (ik moet en zal erover kunnen) en verschillende party-bootjes. Maar gezellig is het weer wel bij je!

Griekenland, why? Ik bezoek je vervolgens ruim 17 jaar niet meer?!

Maar je zit in mijn hart en ik mis je.

In 2011 haal ik de schade in en kom ik 2 keer naar je toe.

Mia (mijn destijds 8-jarige dochter) en ik reizen af naar Kreta, naar Chersonisos.

We zijn lekker vroeg in het seizoen om de drukte voor te blijven. We hebben een heerlijke zwembad vakantie en trekken op met andere zwembad maatjes. De foto’s staan jammergenoeg op een gecrashte harde schijf, maar deze heerlijke vakantie met mijn kleine meid en jouw mooie witte huisjes met blauwe details staan in mijn geheugen gegrift.

Santorini - OHIMP

Met Judith naar Athene

In 2011 sta je in brand zo lijkt het. Je wordt geplaagd door geldnood en de opstanden en demonstraties weerhouden toeristen van bezoekjes aan je. Judith en ik hebben er lak aan, we gaan naar Athene en zijn gewoon de enigen op de hele Acropilis! We lijken sowieso wel de enige toeristen in de stad maar we vinden het alleen maar lekker. We slenteren door verlaten oude wijkjes en vergapen ons aan je oudheid. Ook je streetart vinden we geweldig, de kunst anno nu?


Chios – Chalki – Hydra – Ios – Kea – Koufonisia – Kyllini – Leros – Lipsi – Milos – Nafpaktos – Naxos – Paxi – Poros – Samothraki – Santorini – Sifnos – Spetses – Thessaloniki – Volos – Xanthi – Zakynthos

Slechts enkele van jouw prachtige bestemmingen.

En weet je wat nu zo gek is Griekenland, ik ben inmiddels reisblogger en -vlogger en heb nog helemaal niet over jou geschreven?! Zullen we afspreken dat ik dit jaar weer naar je toe kom?

Ik ben alvast heel erg benieuwd naar dit zwembad met uitzicht op Santorini 🙂

XX Bonnie

Santorini - Griekenland