We hebben er allemaal wel eens last van, stinkschoenen. Maar wat kun je ertegen doen? Ik heb 3 huis-, tuin en keukenoplossingen, die echt werken.

De laatste hockeywedstrijd is gespeeld en als ik Mia’s tas openrits voor een end-of-season uitruimsessie sla ik steil achterover van de penetrante geur die mij tegemoet komt. Wat is er hier aan de hand? Een oude boterham, een dode muis? Nee, deze vreselijke walm komt rechtstreeks uit haar hockeyschoenen?!

Nieuwe kopen of door voor een volgende ronde.

Als armzalig (maar o-zo gelukkig) bloggertje is de keuze snel gemaakt: deze schoenen gaan we oplappen. Een paar nachten in de buitenlucht zal bij dit formaat geur geen zoden aan de dijk zetten, maar deze 3 tips tegen stinkschoenen doen dat wel:

1 – Theezakjes

Stop een hand met theezakjes (gewone goedkope variant) in de stinkschoenen en laat ze een nachtje staan.  De theezakjes absorberen de nare geurtjes en zorgen ervoor dat de schoenen weer schaamteloos gedragen kunnen worden. De theezakjes gooi je daarna natuurlijk weg.

2 – Baking soda

Baking soda gebruik ik nog wel eens om groente en fruit te ontdoen van pesticiden, voordat ik ze door de juicer gooi. Hier lees je er alles over. Maar wat ook handig is: gebruik baking soda om geurtjes te neutraliseren. Pak een dun pantykousje en doe daar een paar lepels baking soda in. Je kunt ook zo een leeg theezakje gebruiken. Laat een paar dagen staan en snuif vervolgens de frisse geur van een schone schoen op.

3 – Vriezer

Een nacht je wollen trui in de vriezer stoppen zou helpen tegen kriebel. Nou laat me je verklappen, dat is klinkklare onzin. Maar deze tip schijnt echt te werken en het klinkt ook logisch: stop de stinkschoenen in een afsluitbare plastic zak en leg ze een nacht in de vriezer. Dit doodt de bacteriën, die de vieze lucht veroorzaken en zo heb je de volgende dag weer frisse schoenen.

Heb jij nog tips tegen stinkschoenen? Ik lees ze graag 🙂