De ene foto na de andere krijg ik binnen via WhatsApp. “Zo wil ik mijn haren verven mam, wanneer mag ik?” Toegegeven, het zijn prachtige kapsels. Maar wat mij betreft zijn ze gelijk aan Mia’s huidige kapsel. “Neehee, zij hebben hun haren geverfd!”

Haren verven, op je 14e? Mia heeft supermooi haar. Goudblonde lokken met een flinke slag die als een waaier om haar hoofd heen vallen.

haren verven puber

“Ik wil geen krullen ik wil stijl haar!” En dus grijpt ze inmiddels bijna dagelijks naar de stijltang. Ook al niet zo best voor het behoud van een mooi kapsel, maar ik zie het oogluikend toe.

Haren verven in de kleuren van de regenboog

Collega Linda weet waar ik het over heb. Haar dochter wil blauw haar maar daar voelt Linda niets voor. “Mag roze dan wel?” appt haar dochter. Dan heb ik nog geluk, Mia wil haar eigen kleur maar dan wat intenser. Dit soort suggesties krijg ik via WhatsApp:

haren verven whatsapp

Supermooi, maar why? Ok, tijd voor reflectie… Wat deed ik zelf op mijn 14e: verse citroensap in mijn haar om het op te bleken. Of ik “stal” het flesje waterstofperoxide van mijn moeder om de boel nog meer om zeep te helpen. Maar dat maakte me niets uit, als het maar uitgebleekt blond was.

Dure kappersbezoekjes

Een knipbeurt bij de kapper is nog wel te betalen. Maar zodra je eenmaal aan het verven begint… En ik spreek uit ervaring, haren verven is een vak apart en kun je echt beter bij een goede kapper laten doen. Anders kan er dit met je haar gebeuren.

voor na Rob Peetoom

De gulden middenweg:

Ik kwam deze haarverfstiften tegen, waarmee je blonde highlights kunt maken of haarpunten een paar tinten donkerder kunt maken. Lijkt mij een mooie, gulden middenweg toch? Met het haren verven moet ze dan nog maar heel even wachten, van die stiften kunnen we beiden veel plezier hebben.

Beiden? Jaja, de haarverfstiften blijken ook nog eens perfect te werken tegen grijze haren… ahum 😉