Yes, Haarlem is een nieuwe hotspot rijker: Native! Nou ja… nieuw. Ik loop weer achter de troepen aan, want Native in Haarlem zit alweer een paar maanden op haar plek in de Vijfhoek. Hoe dan ook, een hotspot worth spreading!

“Ken je Native al?” Judith heeft er een neus voor, voor leuke plekjes in en om Haarlem.
“Nee, ik ga er gelijk even naartoe met Laura!” Want ik geloof haar op haar woord.

Native voor de lekkerste koffie

Eigenaressen Maria en Myriam zijn er duidelijk over: de koffie moet goed zijn. Eigenlijk is de rest bijzaak, maar ook daar zijn ze verbluffend goed in.

De koffie is inderdaad een van de lekkerste van Haarlem (van Brouwerij White Label), maar ik kan ook de slowjuice sap met watermeloen niet weerstaan. Erbij gaat een heerlijke chocolade punt, om een beetje in balans te blijven. Voor zover dat kan dan, want alles op de kaart bij Native is eigenlijk supergezond, biologisch en zoveel mogelijk gemaakt van streekproducten.

De theekeuze is samengesteld door een heuse theesommelier en de limonades worden helemaal gezond en handgemaakt door een “limonadebrouwer” uit Amsterdam. Als we later buiten op het terras zitten kies ik voor de gemberlimonade, omdat ik natuurlijk benieuwd ben of deze mijn eigen gemberbrouwsel kan overtreffen.

Nou… het is een close call, laat ik zeggen dat ze beiden op een gedeelde eerste plaats staan 😉

Native’s interieur

Als we Native binnenstappen voelt het gelijk goed: veel groen en veel retro. Het blijkt dat alle meubelstukken tweedehands zijn aangeschaft. De sfeer is intiem maar heeft ook wel wat weg van Coffee & Coconuts in Amsterdam. Laura is dol enthousiast: “hier zou ik zomaar kunnen werken!”

Kortom, ben je in Haarlem en ben je into een heerlijke en eerlijke hotspot in de gezellige Vijfhoek? Check Native 🙂

Native in Haarlem

Breestraat 23 zwart
2011ZX Haarlem
Facebook.com/nativehaarlem

Dinsdag t/m zaterdag 8:00 – 18:00 uur
Zondag 9:30 – 18:00 uur