De vakantie is voorbij. En ik (Ilja) heb niks te klagen. Ik reisde van de Ardennen naar Noorwegen naar Brugge en deed als toetje een weekendje Durby. Heerlijk allemaal, maar wel wat hectisch soms. En wellicht wat ongezond door al dat heerlijke vakantie-eten en drinken. Maar niet getreurd, ik werk alle vakantiesporen weg met een Teatox oftewel een detox met thee!

Serieus, een detox met thee?

Een Teatox? Ja, het bestaat. En het is echt wat voor mij. Ik wil namelijk best gezond doen, maar niet te ingewikkeld en vooral niet vies. Voor mij geen tarwegras en bietensap. Maar thee, dat tank ik bij liters weg. Al is het maar omdat ik de koffie op mijn werk niet te drinken vindt. Dus toen Bonnie mij vertelde over de Teatox thee was ik direct verkocht!

Wat is Teatox?

Teatox is een theemerk met een lijn organische theesoorten die je helpen om lichaam, geest en ziel in balans te brengen. De oprichters zijn Michael en Felix, twee Duitse vrienden. Nu hoor ik je denken: “Duitsland, da’s niet echt een land met een theecultuur”. Klopt. De jeugdvrienden ontdekten de thee tijdens hun reizen door onder ander Azië en Argentinië. Ze waren niet alleen diep onder de indruk van de verschillende smaken, maar ook van de rituelen rond het thee drinken. Weer terug op honk besloten ze een theemerk op de markt te brengen dat recht doet aan die rituelen.

teatox losse thee

Detox met thee, goed voor lichaam, geest en ziel

Hoe zit dat dan precies met die harmonie tussen lichaam, geest en ziel. Dat is eigenlijk vrij simpel. Voor de balans in het lichaam (zeker na de vakantie) biedt Teatox bijvoorbeeld thee die gewichtsverlies vergemakkelijkt, maar ook een thee die de weerstand verhoogt en zelfs een thee die je energie een boost geeft. Voor de geest is er thee die je helpt om fris en gefocust te worden en voor de ziel is er ontspannende thee. Dat is nog lang niet alles hoor. Kijk hier maar eens voor het hele assortiment.

teatox daily balance

Detox met thee, voor ontspanning en een mooie huid

Om ook na de vakantie te ontspannen koos ik voor de Daily Balance van Teatox, een thee met verbena en gember. De verbena zorgt voor een lekkere citroensmaak en is goed tegen stress. Ook gember werkt ontspannend en is bijvoorbeeld goed tegen hoofdpijn. Maar het is vooral erg lekker. Ik drink deze vooral ’s avonds. Overdag werk ik aan mijn huid met de Pure Beauty. Aan de smaak van deze witte thee moest ik even wennen. Er zit ananas en olijfblad in. Niet de smaken waar ik gelijk aan denk aan thee, maar wel erg gunstig: Ananas is een vitaminebom en olijfblad helpt tegen huidveroudering. Inmiddels gaat deze dagelijks mee in mijn Dopper naar kantoor.

Teatox in Dopper

Na een week Teatox ben ik helemaal Zen en energiek. Of dat nu komt door de thee of doordat ik weer in het gareel ben, daar ben ik nog niet helemaal uit. En dat is ook helemaal niet erg, want de Teatox is vooral erg lekker!