Waar zijn toch die pareltjes in Maastricht, die verborgen hotspots die nog niet bij het grote publiek bekend zijn, en waar je tussen de locals ongestoord kunt genieten van de lekkere kaart en het unieke interieur? Ik heb er eentje gevonden hoor: de brandweerkantine in Maastricht. Kijk je mee?

Maastricht is een superstad om bourgondisch te genieten, te shoppen en te sightsee-en. Laatst deed ik het volop, maar niet voordat ik een lijstje had samengesteld met restaurantjes en koffiebars die ik perse wilde bezoeken. 2 stonden hoog op mijn lijstje: de Brandweerkantine en Witloof.

De Brandweerkantine in Maastricht

De Brandweerkantine is gevestigd in de voormalige brandweerkazerne van Maastricht. Het retro gebouw aan de Capucijnenstraat is nu een broedplaats voor creatieve ondernemingen. De ‘Kantine’, dat is waar gegeten en gedronken wordt. Verder zijn er nog ruimtes waar events gegevens worden: bijvoorbeeld het wekelijkse pingpong toernooi, yogalessen, movienights of een vintage markt. Check de agenda hier.

Brandweerkantine in Maastricht

Samen met Laura, Sanne en Mia check ik de vintage markt. Leuk!! We hebben de grootste lol en passen de meest maffe jurken.

Eten & drinken bij de Brandweerkantine in Maastricht

Iedere dag kun je er vanaf 08.30 terecht voor (h)eerlijke Bocca koffie en een snel ontbijtje of voor een lekkere, uitgebreide lunch. Vanaf 17.00 opent het restaurant waar we op een eerlijke manier en met gebruik van goede producten zullen koken.

Op de kaart vind je veel gerechten die gemaakt zijn met lokale en/of biologische producten. Mia en Sanne smullen van de wentelteefjes.

Brandweerkantine Maastricht

Flexwerkers van harte welkom!

In de Brandweerkantine in Maastricht is bij het restaurantgedeelte een openbare bibliotheek. Geen gedoe met pasjes enzo, zie je een boek dat je leuk vindt dan kun je die gewoon meenemen, het liefst wel op ruilbasis.

De Wifi is gratis en snel en zijn er werkplekken waar je je gear kunt opladen en je laptop kunt inpluggen.

En dan het interieur…

Retro retro retro. Genieten!

De BRANDWEERKANTINE

Capucijnenstraat 21
6211 RN Maastricht
www.debrandweer.com

Meer Maastricht hotspots: