Ben je op zoek naar Maastricht hotspots? Zoek niet verder want ik heb 2 toplocaties voor je! Allereerst is daar Witloof, waar deze blog over gaat. En de andere is de Brandweerkantine, daar lees je hier alles over.

Mia, Sanne, Laura en ik. Het is onze eerste avond in Maastricht en het wordt er eentje om niet snel te vergeten. En dat hebben we te danken aan het geweldige restaurant Witloof. Alleen al voor dit restaurant ga ik op zeker snel terug naar Maastricht.

Echt typisch Maastrichts is Witloof overigens niet. De eigenaren zijn namelijk Belgen. En hun concept – eten zoals je bij grootmoeder thuis doet – kent ook een duidelijk Belgisch tintje. Dat zit ’em dan voornamelijk in de Belgische biertjes die je bij de gerechten kunt genieten.

Zijn we soms in de Belgische bierhemel beland?

De bierkaart is zo enorm uitgebreid, helemaal ingericht op smaak en herkomst.

Als we vragen waar al die biertjes bewaard worden nodigt Adriaan, de eigenaar, ons uit voor een rondleiding naar de kelder… Kijk dan waar we terecht komen:

Adriaan benadrukt: “wij zijn geen bierrestaurant, eerder ‘n restaurantje mè enorm gamma aan BLITSE Belgische bieren.” In de Hemelse bierkelder worden proeverijen & bierdiners aan groepen van 10 tot 12 personen.

Het interieur van Witloof

“Wanneer gaan we eten?” Vragen Mia en Sanne als Laura en ik terug zijn van biertour. Ondertussen genieten de meiden volop van de gratis wifi en nemen wij ons eerste biertje. Het is 100% genieten van de sfeer bij Witloof. Ook het interieur is er om te smullen. Adriaan vertelt ons dat hij eens in de 2 a 3 jaar het interieur helemaal verandert. De tegels voor zijn zaak laat hij speciaal maken: tegels met patronen, gouden tegels voor op de bar en tegels met neonverlichting aan de muur.

En het eten bij Witloof?

Dat is om te smullen, echt! Geserveerd op verschillend servies uit grootmoeders tijd genieten wij alle vier van iets anders. De frieten worden als laatste gebracht, op z’n Belgisch in een oud vergiet.

Witloof website
Sint Bernardusstraat/Helstraat 12
6211HL Maastricht (Nederland)

Meer Maastricht hotspots:

  • Een kazerne omgetoverd tot heerlijke eet-, werk, en hangplek: de Brandweerkantine, kijk maar.
  • Resort Maastricht, een luxe vakantiepark, maar dan anders.