iPhone 7 Plus

Yes, in the pocket… de gloednieuwe iPhone 7 Plus. Maar wat kun je er eigenlijk mee? Nou, het leven van een Libelle redden bijvoorbeeld. Hoe dat zit, ik ga het je vertellen… 

Maar eerst, hoe ging het met de lancering van de allernieuwste iPhone modellen:

Op de dag van de lancering in Nederland ga ik naar de Apple Store in Amsterdam. Er staat een lange rij met gadgetfreaks te wachten om de eerste exemplaren van de nieuwe iPhone in ontvangst te nemen. Starbucks speelt er gretig op in en verkoopt bij een uit de grond gestampt standje dampende bakken koffie. Even verderop filmen cameraploegen de allereerste gelukkigen die helemaal happy met hun buit naar buiten komen. Wat een gekte?! Echt niet, je zal maar Apple fan zijn. Net als ik!

Thuis haal ik gretig mijn nieuwe iPhone 7 Plus uit de doos

De buren zullen wel denken, “wat zit zij nou te oehhh-en en te ahhh-en in de achtertuin?!” Zoals ik gewend ben van Apple heb ik het apparaat binnen no-time aan de praat. Maar waarom is de kat toch zo aan het miauwen! Als ik ga kijken zie ik een prachtige Libelle verwoede pogingen doen zich uit een spinnenweb te bevrijden. Het lukt niet en ik zie de grote spin verlekkerd loeren naar dit heerlijke reuzenmaal. Daar ga ik een stokje voor steken, letterlijk! Met een takje breek ik het web door en als een dronken tor fladdert de Libelle naar een naastgelegen plant. Daar zit ze versuft bij te komen van het spannende voorval en als ik dichterbij kom heb ik alle kans om haar met mijn nieuwe iPhone vast te leggen.

Libelle iPhone 7 plus

Vreemd, zou ze niet weg moeten vliegen? Ze maakt wat rare bewegingen en stuiptrekkingen en ik laat haar maar even met rust. Als ik een uurtje later terugkom zit ze er nog steeds. Zou ze soms nog last hebben van wat achtergebleven spinrag? Met het blote oog zie ik zo 1-2-3 geen draden meer zitten.

libelle redden

Dan maar even inzoomen met de nieuwe iPhone 7 Plus (goh, wat een straf ;-)) En ja hoor, zie jij wat ik zie, op d’r rug en op d’r vleugels?

Libelle ingezoomd

Met een ogenschaduwkwastje veeg ik voorzichtig de draadjes weg. En als ik niet veel later terugkom om misschien toch nog wat extra plaatjes te schieten (want man wat zijn ze mooi scherp), is de vogel gevlogen…

De iPhone7plus, wat maakt hem beter dan z’n voorgangers?  

Nou ben ik geen hardcore telefoontechneut en zeggen niet alle nieuwe snufjes mij direct iets. Voor mij zijn de camerafunctie, snelheid en batterijduur vooral belangrijk. En op deze vlakken is de iPhone 7 Plus aanzienlijk verbeterd t.o.v. zijn voorganger. Kijk maar:

Extra cameralens:

De iPhone 7 Plus heeft aan de achterkant een 12-megapixelcamera en aan de voorkant een 7-megapixelcamera. Het zijn echter geen standaard pixels, maar grotere pixels die meer licht kunnen opvangen. Dat in combinatie met het diafragma van 1.8 zorgt ervoor dat jij in donkere omgevingen evengoed een mooie foto kunt maken, zonder te flitsen. (Toen ik de Libelle redde was het buiten al aan het schemeren, zie je niets van op de foto’s!)

iPhone 7 Plus extra camera

Bovendien zit aan de achterkant een dubbele cameralens: een groothoeklens voor normale foto’s en een telelens van 56 mm voor twee keer optische, en tien keer digitale, zoom. Dankzij dit extra lensje kun je “vage” achtergronden creëren, zodat de persoon of het voorwerp dat jij op de foto zet er nog beter uitkomt. Dit zie je ook duidelijk terug op de Libelle foto’s, vind je niet?

Extra zoom mogelijkheden:

In de camera-app van de iPhone 7 Plus zit een nieuwe zoomknop, waarmee je heel gemakkelijk tussen 1X en 2X zoomen schakelt. Dit is optische zoom en dat doet dus geen afbreuk aan de kwaliteit. Pas als je na 2X verder inzoomt ga je softwarematig zoomen en daardoor wordt je foto waziger.

Snel, sneller, snelst.

Apple heeft zijn nieuwe toestel voor het eerst voorzien van 3 GB werkgeheugen. Internetpagina’s laden gaat binnen seconden en ook het schakelen tussen apps gaat lekker vlot.

Nog langer connected met de iPhone 7 Plus

De batterij in de iPhone 7 Plus is aanzienlijk verbeterd. Met de iPhone 7 Plus kun je maar liefst 21 uur bellen, als je tenminste überhaupt nog belt 😉 Misschien heb je hier wat aan: met de iPhone 7 Plus kun je 13 tot 15 uur internetten, 14 uur video bekijken en 60 uur audio afspelen. In stand-by-modus houdt de 7 Plus het 16 dagen uit. Maar goed, mijn telefoon staat nog geen dag uit…

Apple Watch 2

Ehh ja, die heb ik ook in the pocket. Beter dan z’n voorganger op allerlei fronten. Nu zelfs waterdicht, sneller en… met GPS! Hier lees je waarom ik de Apple Watch zo fijn vind. Het artikel gaat over de Apple Watch 1.

Kortom, op OHIMP de komende blogs (nog) mooiere foto’s en video’s 😉