bloemkool scheten

Puberperikel van de week: gadver, dit eten stinkt naar de scheten die jij straks gaat laten!

Bloemkool ben ik aan het maken, lekker met gekookte aardappelen en een gehaktballetje. Het ruikt gezellig in huis, naar vroeger. Ha, daar is Mia, ze zal wel honger hebben…

Gadver mam, dit eten stinkt!! Naar de scheten die jij straks gaat laten!

(zie je het voor je? Ik achter het gasfornuis mijn best doen.. met het schaamrood op mijn wangen?)

Scheten, een discussiepunt in huize Dubois.

Want ja, wij kunnen er wat van.

Vooral jij mam.

Maar, ik heb een excuus:

Wist je dat: vrouwenscheten erger stinken dan die van mannen?

Ik zag het voorbijkomen in een Facebookbericht (waarin een zekere G. het nodig vond om mij te taggen).

Dat vrouwenscheten meer geur hebben is niet persoonsgebonden. Alle vrouwen hebben namelijk meer geconcentreerd zwavel in hun lichaam, waardoor de scheten een hardnekkige geur achterlaten. Met name sluipscheten zijn evil, die blijven vaak ook nog het langst hangen.

Sluipscheten, die kende ik nog niet 😉dit eten stinkt

En waarom laten we van bloemkool (en bonen!) dan meer scheten?

De stank van een scheet wordt vooral veroorzaak door zwavelgas. Hoe meer zwavelrijk voedsel je eet, zoals bloemkool en eieren, hoe meer er weer uit moet. Bonen zitten vol met de natuurlijke suikers raffinosestachyose, en verbascose. Die kunnen onze darmen niet opnemen. Daarom gaan de bacteriën in de darmen de suikers eten. Daarbij produceren ze gas, dat jij op je beurt laat ontsnappen.

Dus Mia: ik kan het niet helpen, ik heb gewoon net wat meer zwavel in mijn lichaam. 

Arm kind…