Winter = soep. Ach wat… soep kan wat mij betreft eigenlijk altijd. Je mag mij er zelfs voor wakker maken! Dit recept voor stevige kippensoep is supermakkelijk te maken, met ingrediënten die je waarschijnlijk al gewoon  hebt liggen.

“Wow, is er meer?!”
Mia’s reactie als ze haar eerste hap neemt. En als Mia het lekker vindt… dan is het ook echt lekker.

Over mijn “kook”kunsten kan ik kort zijn

Die zijn namelijk niet al te best. Hoewel, ik ben een kei in het maken van soepen, stamppotten en smoothies. Met andere woorden, ik hou van makkelijk 😉 Daarom ben ik ook groot fan van mijn Crockpot, een grote (“slowcooker”)pan waar je ’s morgens ingrediënten in stopt en waar je dan ’s avonds – als je bijvoorbeeld moe uit je werk komt – heerlijk van kunt gaan smullen.

Dikke kippensoep uit de Crockpot

Ik heb deze soep met de Crockpot gemaakt, maar je kunt natuurlijk dezelfde receptuur net zo gemakkelijk toepassen in een soeppan.

Wat heb je nodig voor deze kippensoep:

 • 1 kopje ongekookte wilde rijst mix
 • 1 pond kipfilet
 • 1 kop ui, gehakte
 • ¾ cup fijngesneden selderij
 • ¾ kop gehakte wortelen
 • 4-5 teentjes fijngehakte knoflook
 • 2 laurierblaadjes
 • 6 kopjes kippenbouillon
 • 2 kopjes water (of extra kippenbouillon)
 • 3 eetlepels boter
 • 2 eetlepels olijfolie (of vervangen door meer boter)
 • ½ kopje bloem voor alle doeleinden
 • 2 kopjes melk
 • zout en peper naar smaak

Zo ga je te werk:

Spoel de rijst af onder stromend water. Plaats de ongekookte rijst, kipfilet, ui, selder, wortelen, knoflook, laurier, kippenbouillon, en water in de slowcooker. Dek af en kook op de hoge stand van de slowcooker gedurende 3-4 uur of op de lage stand in 7-8. In het laatste half uur van het koken haal je de kip uit de slowcooker en snijd je deze in kleine stukjes. Vervolgens doe je de kip terug bij de soep.

Smelt de boter en olie in een pan. Voeg de bloem toe en laat het mengsel koken voor 1 minuut. Klop het mengsel langzaam tijdens het toevoegen van de melk. Laat het mengsel lekker romig worden en schep het bij de soep. Voeg naar gelang extra water of melk toe en breng tot slot de dikke kippensoep op smaak met zout en peper.

Gebruik je een gewone soeppan?

Dan ga je hetzelfde te werk maar roer dan wel wat vaker in de soep en hou deze goed in de gaten. Het is nl. een hele dikke soep en je wilt niet dat deze verbrandt. Speel ook een beetje met de hoeveelheid melk en water.

Serviescredits: diep bord via Lilo’s keramiek – gouden soeplepel en onderbord van Bitossi. Wil je ook een Slowcooker? Ik heb de mijne hier gekocht, via Fonq.