6 dagen vertoef ik met Mia op het Thaise eiland Koh Samui. We liggen aan de mooiste stranden, eten de allerlekkerste Tom Ka Kai en shoppen de leukste souvenirs. Overweeg jij een vakantie naar een warm eiland? Misschien heb je wat aan deze Koh Samui tips: 

koh samui uitzicht

Vanuit Bangkok vlieg je in een uurtje naar Koh Samui. Links van me zit een Chinese man met een adem als een beerput. Ook Mia heeft er last van en tuurt het hele uur kokhalzend uit het raampje. “Vraag of hij een Fisher wil!” zegt ze wanhopig. Ik probeer afleiding te zoeken in het zojuist aangereikte eau-de-cologne doekje.

Als we uiteindelijk aankomen bij Cinnamon Beach Villas, onze accommodatie, valt Mia languit op bed in slaap. Zou het komen door het heerlijke bed of is ze bedwelmd door de Chinese walmen…

Lamai Beach

Onze accomodatie ligt aan Lamai Beach, hét strand op Koh Samui waar je naartoe moet als je uit bent op rust. Geen parties, geen bomvolle beachclubs met harde muziek en volop plek om je te wanen op een onbewoond eiland.

Cinnamon Beach Villas ligt met zwembad pal aan het strand, moet je kijken wat een uitzicht.

Schatten van de zee

Terwijl Mia lekker doortukt verken ik ons strandje. Het is eb en de zee heeft de allermooiste schatten achtergelaten. Schelpen, versteend koraal en nog veel meer, het verdwijnt allemaal in mijn zak om straks thuis een mooi plekje in de tuin te krijgen.

Wtf… Geprikt door een tijgermug!

Als Mia wakker wordt gaan we wat drinken bij de buren: een superrelaxte strandtent met schommel, Fatboys en Thaise biertjes. Op wat locals na zijn we de enigen. De WiFi werkt top dus Mia kan lekker Snappen en ik volop Instagrammen. Heerlijk!

Het is einde middag en we verkeren helemaal in vakantiesferen. Alleen een beetje jammer dat we ons vergeten zijn in te smeren met DEET! We worden compleet lekgeprikt en als ik een van de bastards te pakken krijg, blijkt het gewoon een tijgermug te zijn!!!

Je begrijpt, DEET is onze nieuwe beste vrind deze trip.

Puberproof vakantiedagen

Het kan niet anders, als je met een tiener op vakantie gaat, moet je wat concessies doen als het om de dagindeling gaat: Mia slaapt tot een uur of 10.30 uur en ondertussen neem ik een duik in het zwembad, kuier wat langs een strand en haal een bordje vers fruit voor ons beiden bij het ontbijtbuffet.

En in de middag, dan doen we een uitje naar een leuke plek op het eiland.

3  Koh Samui tips: hotspots die je niet mag missen:

Behalve het dorpje Lamai, wat dicht bij onze accomodatie ligt (en waar je overigens heerlijk kunt shoppen en waar zelfs een McDonalds zit) gaan wij ook nog naar een aantal andere fijne plekken op het eiland:

  1. De Jungle Club: voor het mooist uitzicht van het eiland. In deze blog vertel ik je er alles over.
  2. Bo Put – Fisherman’s Village: shoppen, traditionele vissershuisjes en heerlijke cocktailbars aan het strand.


  3. Vana Belle Resort: een 5* resort om je aan te vergapen en waar je heerlijk kunt high tea-en. Kijk maar.

Het vervoer op Koh Samui

Op Koh Samui kun je op elke hoek van de straat wel een scooter of motor huren. Ik zag het al helemaal voor me: met de Eastpaks op onze rug en potjes op ons hoofd het hele eiland af tuffen. Maar ze rijden er aan de linkerkant van de weg en regels, die worden volop aan de laars gelapt. We hebben zelfs een paar heftige scooterongelukken gezien dus we houden het bij taxiritjes, die overigens heel goed betaalbaar zijn.

Onze laatste dag: excursie… doen of niet?

Voor onze laatste dag plannen we een excursie van een halve dag. Op het programma staan een bezoek aan een gemummificeerde monnik, een duik in watervallen en een ritje op olifanten. Nou is dat laatste sowieso al dubieus maar als er vanuit Nederland ook nog eens waarschuwingen komen om drukke toeristische plekken te mijden vanwege bommeldingen, zeg ik de boel maar af.

En daar hebben we allesbehalve spijt van: we houden een heerlijke zwembad- en stranddag en hebben zo alle tijd om onze koffers in te pakken, waar natuurlijk heel wat kilo’s aan souvenirtjes zijn bijgekomen.

Koh Samui, een aanrader?

Wij hebben er een fantastische tijd gehad: heerlijk gechilled bij het zwembad en aan het strand. Verrukkelijk gegeten, mooie plekken bezocht en prachtige plaatjes geschoten. Wij gingen naar Koh Samui om te relaxen  en dat is heel goed gelukt. Heb je eerder zin in feestjes en vertier of wil je juist heel veel activiteiten doen zoals hiken, kayakken, kartrijden en lasergamen in de échte jungle… dat kan er ook allemaal.

Ik hoop dat je iets hebt aan deze Koh Samui tips!