Samarkand, een mystieke, sprookjesachtige stad gelegen in Oezbekistan, is al eeuwenlang een plek waar de meest uiteenlopende culinaire tradities samenkomen. Dit boek staat vol prachtige foto’s, inspirerende reisverhalen en heerlijke recepten. 

In dit boek wordt het beste uit de keukens van de etnische groepen die Samarkand door de eeuwen heen hebben beïnvloed, samengebracht: de Tadzjieks, Russen, Turken, Joden, Koreanen, Georgiërs, Armeniërs en de Oezbeken zelf.

Het is zondagochtend en gewoonlijk plaats ik dan een winactie live. Maar dit boek heeft me gegrepen en ik kan het niet wegleggen. Wat een prachtige foto’s en heerlijke reisverhalen. En de recepten? Ik kan niet wachten om er een paar te gaan bereiden. Zo ben ik erg benieuwd naar de granaatappelsoep (zie boven) en de verschillende kruidenthee recepten (hierover binnenkort meer).

Wat ik leuk vind om te lezen is over de verschillende culinaire tradities in Centraal-Azie. Zo staat er bij elke maaltijd een dienblad vol vers fruit op tafel, waar tussendoor telkens van gegeten wordt. Ik pluk gelijk de laatste, rijpe vijgen uit mijn boom.

Over de auteurs van Samarkand:

Twee vriendinnen – allebei reiziger en schrijver – met elkaar verbonden door hun passie voor eten en avontuur, delen in Samarkand hun liefde voor de veelzijdigheid van deze plek. Caroline Eden schrijft over reizen in The GuardianFinancial Times en The Telegraph. Ze is correspondent voor BBC Radio 4 in Centraal- Azië en Kaukasus. Eleanor Ford is receptenschrijver en redacteur bij Good Food Channel en BBC Good Food Magazine. Dit boek is een uitgave van Fontaine Uitgevers en geproduceerd in samenwerking met National Geographic.

Deze winactie is afgelopen

Winnen: 2x het boek Samarkand

Hou je van koken en ben je benieuwd naar de recepten en verhalen uit Samarkand? Doe dan mee met deze winactie. Laat mij in een reactie onder deze blog weten waarom jij dit boek graag zou willen winnen, en wie weet!

Ik word natuurlijk ook erg blij als je OHIMP op Facebook wilt liken en als je dit bericht deelt. Thumbs UP en heel veel succes!!