Laatst had ik zin in een pannenkoekje, maar waar ik geen zin in had: boodschappen doen. Dus ging ik aan de slag met producten die ik had staan en maakte dit hele eenvoudige (maar o-zo-gezonde) pannenkoekje met banaan en vijg.

Op het moment van schrijven van dit bericht is het november. De bladeren van mijn vijgenboom liggen her en der verspreid door de tuin maar veel dikke, bruine vijgen hangen nog trots aan hun tak, in afwachting van een nieuwe plukronde. Een paar vijgen heb ik zelfs maar in mijn vriezer gestopt, dat kan altijd wel door een smoothie denk ik.

Maar goed, ik kan me voorstellen dat jij misschien geen verse vijgen voorhanden hebt: dit recept kun je ook prima maken zonder vijgen of met ander fruit, zoals bijvoorbeeld blauwe bessen.

Ingrediënten voor het pannenkoekje met banaan en vijg

  • 1 banaan
  • 3 eetlepels havermout
  • 1 ei
  • 1 vijg (in kleine stukjes gesneden)
  • snufje kaneel
  • 1 theelepel kokosolie om te bakken
  • toefje honing

Zo maak je ‘em:

Prak de banaan. Meng de havermout, het ei en de vijg er doorheen. Voeg naar smaak kaneel toe. Verwarm de olie in de pan. Schep het beslag in de pan en bak om en om. Serveer je pannenkoekje lekker met wat honing.

Mugcake tip:

Ik had wat beslag over en dacht “Waarom niet? Ik maak er een mugcake van!” Een mugcake is zo makkelijk te maken: Het overgebleven beslag schepte ik in een kop. Deze plaatste ik 3 minuten op 800 watt in de magnetron, en klaar is mijn lekkere cakeje.