ontbijtgranen USA

Puberperikel van de week: Mia wil meer ontbijtvariatie. Ze is wel klaar met de mandarijnen, melk met cornflakes en vitaminepillen. En ze weet de gevoelige snaar te raken: “Ik wil niet altijd hetzelfde eten, anders skip ik het ontbijt gewoon hoor!”

Het ochtendritueel van puber Mia:

(Met heel, heel veel tegenzin) opstaan uit bed. 10 minuten bijkomen op de badrand van deze enorme inspanning. Kleding over de verwarming hangen. Wassen/douchen. “Mam, kan jij alsjeblieft nu uit de badkamer blijven?!” Make-up in orde maken (je begrijpt, dit neemt de meeste tijd in beslag). Naar beneden komen. Haren doen. Telefoon pakken. En als er nog tijd over is, eten.

Ontbijtvariatie… Wat wil je dan eten?

Een broodje? “Nee, geen trek in.” Een smoothie? “Nee joh, dat is veel te gezond.” Een banaan in plaats van de mandarijnen? “Blehh!” Wat dan?! “Ik wil gewoon net als in Amerika, van die verschillende soorten cornflakes.”

Ah wacht! Dit is vast blijven hangen van onze reis eerder dit jaar naar Miami, waar bij het ontbijtbuffet in ons hotel een enorme variatie aan ontbijtgranen voor het grijpen lag.

“Het ontbijt is het belangrijkste moment van de dag.”

En dus ga ik toch maar gewoon naar Amerika, om die Kellogg’s voor Mia te scoren. Niet fysiek hoor, ik maak een virtuele reis over het www. En wat een geluk, er blijkt een Nederlandse winkel te zijn die allerlei Amerikaanse producten online verkoopt! Een Amerikaans ontbijt binnen handbereik – hoe handig – en mijn digitale mandje is al snel gevuld. De volgende dag krijgen we een enorme doos thuisbezorgd met een keur aan lekkers uit de USA!

ontbijtritueel puber

Mia blij, mama blij

Kijk haar smullen! En weet je wat ik nou zo leuk vind? Ik heb bij de selectie van de granen gelet op de gezondheid ervan. Zo bevat mijn selectie geen gluten en is 1 variant zelfs gemaakt van havermout, en daar wordt mama pas echt blij van 😉

Wil je ook Froot Loops of Lucky Charms of mijn favo havermout Cheerios proberen? Via USgroceries kun je allerlei proefsets bestellen. Eet smakelijk!