Deze detox linzensoep is een bron van energie door de vezel- en eiwitrijke mix van zwarte bonen en linzen. Een snufje komijn en chilipoeder, en je hebt een krachtige kom soep die een goed gevuld gevoel geeft. Handig voor tijdens de 3 dagen soep detox, of zomaar tussendoor. 

Wat heb je nodig voor de detox linzensoep:

1 eetlepel extra vergine olijfolie
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 zoete of gele ui, in blokjes gesneden
2 wortels, geschild en in kleine blokjes gesneden
tomatenblokjes (1 blikje of 5 a 7 stuks, kleingesneden)
kop rode linzen (groene of bruine linzen zijn optioneel), afgespoeld en voorgeweekt
kop zwarte bonen, afgespoeld en voorgeweekt
theelepel chilipoeder
1/2 theelepel komijn
halve theelepel zwarte peper
1/2 theelepel zeezout
1/2 theelepel gemalen rode peper vlokken
4 kopjes groentebouillon

Zo maak je de detox linzensoep:

In een grote pan bak je de knoflook in de olijfolie gedurende één minuut. Voeg de in blokjes gesneden uien en wortelen toe en blijven bakken tot de ui zacht is. Voeg de overige ingrediënten toe, roer en dek af.

Breng aan de kook op middelhoog vuur en laat sudderen tot de linzen en wortelen gaar zijn (ongeveer een half uurtje).

3-daagse soep detox

Deze soep maakt onderdeel uit van de 3-daagse soep detox. Alles over deze detox kuur (dagindeling, recepten etc.) lees je hier in deze blog.