Pistes Kirchberg

Het is ruim 17 jaar geleden dat ik (Ilja) voor het laatst op de lange latten stond. Toch twijfel ik geen moment als Bonnie vraagt of ik met haar mee ga skiën in Kirchberg in Oostenrijk. Kirchberg is geweldig! En trouwens niet alleen om het skiën…

Bonnie en Ilja in skilift Kirchberg Tirol

Vijf redenen om naar Kirchberg te gaan

Er zijn er wel honderd op te noemen, redenen om naar Kirchberg te gaan. Maar dit zijn de 5 waar wij ultiem van genoten hebben:

1.In Kirchberg in Tirol kun je heel vroeg in het seizoen skiën!

Het is nog maar halverwege december als Bonnie en ik op wintersport gaan. Groot risico op groene bergen, zou je denken. Dat is deels ook zo, maar de pistes zijn fonkelend wit! In Kirchberg doen ze namelijk aan snowfarming: aan het eind van het skiseizoen (medio april/mei) maken ze een grote berg van de sneeuw die er nog ligt. Deze berg wordt afgedekt met isolatiemateriaal en eind oktober weer uitgespreid over de piste. Met wat hulp van een flinke batterij sneeuwkanonnen zorgt dit snowfarming ervoor dat Kirchberg als eerste in Oostenrijk de pistes opent. Tijdens ons verblijf zijn de pistes perfect.

Piste Kirchberg Tirol2.Kirchberg in Tirol is goed (en betaalbaar) te bereiken met het vliegtuig

“Vroeger” ging je met de auto of touringcar naar je wintersportbestemming. Wat een gedoe was dat. Tegenwoordig ook helemaal niet meer nodig.  Voor 100 euro heb je al een retourtje Innsbruck te pakken. Vanaf Innsbruck is het nog een uurtje rijden naar Kirchberg. Je kunt een bustransfer boeken vanaf het vliegveld of de trein naar Kirchberg nemen. Vanaf de luchthaven rijdt de bus je in een kwartiertje naar het station van Innsbruck. Vanaf daar betaal je rond de 15 euro voor een treinrit naar het station van Kirchberg.

liften in Kirchberg

3.Kirchberg in Tirol is culinair genieten

In Kirchberg vind je diverse Kochart restaurants.  Kochart is een initiatief van een aantal restaurateurs in Tirol. Zij koken uitsluitend met seizoensproducten van plaatselijke boeren en producenten. De gerechten worden traditioneel bereid. Wij aten tijdens onze reis in de Kupferstub’n. De chef daar is wereldkampioen op de barbecue en dat proef je! Ook op de pistes kun je heerlijk eten. Wij aten keiserschmarrn bij Gasthof Ochsalm. Verrukkelijk! (Trouwens, hier op OHIMP vind je een heerlijk – en ook nog eens gezond – Keiserschmarrn recept)

Kaiserschmarren Kirchberg Tirol4. De locals van Kirchberg zijn enorm gastvrij

Waar je ook bent in Kirchberg, er is altijd iemand die je vragen kan beantwoorden, problemen op kan lossen of gewoon een vriendelijk praatje met je houdt. In ons hotel, bij de bakker, in de lift naar de piste het maakt niet uit. De locals geven je graag tips over waar je het beste kunt skien, eten, mooi kunt wandelen, etc. En omdat er nogal wat toeristen komen, spreken de meeste Kirchbergers Engels en vaak ook wat Nederlands. Wil je skiles van een Nederlands sprekende leraar? Het kan in Kirchberg!

skiles Kirchberg Tirol5.Meer dan alleen skiën in Kirchberg

In Kirchberg kun je qua activiteiten alle kanten op. Wat dacht je van een hike door de (al dan niet) besneeuwde bergen, met een gids die alles weet over de routes, dierensporen, bomen en planten. Maar het allerleukste blijft toch wel het nachtrodelen. Op de Gaisberg  in Kirchberg vliegen we met een noodgang naar beneden op de slee. Natuurlijk met een hoop gegil en de nodige valpartijen. Bonnie bleef me voor, maar zij had dan ook al eerder wat ervaring op gedaan. Voor de liefhebber: bij de opening van het seizoen kun je meedoen aan een wedstrijd naaktrodelen 🙂

Nachtrodelen Kirchberg Tirol

(Kijk, hier zie je onze reisgenoten: Josien van Her Health, Chris van We are travellers, Sanny en Jorg van Sanny zoekt geluk, Mandy van Foodness, Robin van Enfait, Vivien van OhMyFoodness en Sophie van Mama Glossy)

après ski in Kirchberg

Onze fantastische reis naar Kirchberg werd georganiseerd door Zoover.

Wil jij ook naar Kirchberg? Je vindt op Zoover ook scherp geprijsde last-minutes naar dit wintersport walhalla in Tirol. En trouwens, ook als je ergens anders naartoe wilt is Zoover een prima plek om inspiratie op te doen voor je volgende vakantie. Op hun weblog vind je de mooiste verhalen, tips en praktische verhalen. Wedden dat je meteen je koffers wilt pakken!

Ben jij een Pinterest fan? Bewaar de Kirchberg tips dan op Pinterest:

Why Kirchberg is so much fun