blue velvet cup cakes

Ik zou het best willen hoor, dat alle taarten, cakes en koekjes gezond waren. Maar helaas is dat niet zo. En ach, hoe erg is het nou eigenlijk om af en toe te zondigen? Vandaag maakte ik een hele makkelijke blue velvet cake (in cupcakes), met behulp van – jawel – een pakje.

Kijk, dit is het pakje en de creme die ik voor de cupcakes gebruikt heb. Het enige dat ik zelf hoefde toe te voegen waren eieren, boter en wat water. Ook wel eens lekker hoor, geen rits aan ingrediënten om het beslag klaar te maken.

blue velvet cake

Op de zijkant van het pakje zie ik staan dat je van dit beslag ook cupcakes kunt maken? Dat ga ik doen, en qua creatie probeer ik het beste uit mezelf te halen.

Zo maak je het: de blue velvet cake of cupcakes

Wat heb je nodig:

blue velvet cake recept

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de (cup)cakevorm in. Meng alle ingrediënten door elkaar tot het beslag dik en “fluffy” is. Verdeel het beslag over de vorm(pjes) en bak de blue velvet cake of cupcakes 25 tot 30 minuten in de oven.

blue velvet cupcakes decoreren

Voor het decoreren laat je de cake eerst volledig afkoelen. Vervolgens heb ik de cakejes doormidden gesneden en de onderste helft besmeerd met de Betty Crocker cream cheese. Daar heb ik blauwe bessen en granaatappelpitjes over verspreid en vervolgens de bovenste helft van de cupcake erop geplaatst.

Tjsa een meesterbakker zal ik nooit worden, maar leuk om te doen was het wel.

Bewaar dit recept op Pinterest:

Pinterest: Blue Velvet cup cakes

Wil je ook deze blue velvet cakes maken?

Bij de webwinkel USGroceries vind je allerlei taartmixen en toppings, die rechtstreeks uit de USA komen. De keuze is enorm, dus sla je slag 😉