Voor wie het niet weet; wat is een clafoutis eigenlijk? Clafoutis is een soort gebak dat meestal als dessert wordt gegeten. De ‘echte’ clafoutis komt van oorsprong uit de Franse streken Limousin en Auvergne en wordt daar gemaakt met kersen. 

In de rest van Frankrijk wordt ook ander fruit gebruikt om een clafoutis te maken. Denk bijv. aan perzik, aardbeien, blauwe bessen en banaan. Een clafoutis is overigens geen echte taart, het lijkt eerder op een soort van pannenkoek. Clafoutis is zowel warm, lauw als koud erg lekker en smaakt ook prima als ontbijt.

Recept voor een clafoutis met banaan

Een clafoutis maken is helemaal niet moeilijk en je hebt er weinig ingrediënten voor nodig.

Dit heb je nodig voor een clafoutis met banaan:

  • 2 rijpe bananen
  • 2 eieren
  • 4 el amandelmeel (lees hier hoe gezond amandelmeel is)
  • 1 tl vanillepoeder
  • 1 tl bakpoeder

Je maakt een clafoutis meestal in een dichte, ronde, platte bakvorm. Dicht (niet met deksel), omdat het beslag er anders uitlekt. Een springvorm met bakpapier werkt echter ook prima.

Hoe maak je de clafoutis met banaan:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng de eieren met 1 geprakte banaan. Schep het amandelmeel, vanillepoeder en bakpoeder erbij en roer door. Vouw een stukje bakpapier in de springvorm en giet het beslag in de springvorm. De tweede banaan snijd je in plakjes en verdeel je over het beslag als topping.  Bak de clafoutis in ongeveer 25 minuten gaar.

hoe maak je clafoutis