Volwassen die moeten gaan kleuren?! Ja joh, als je lekker wilt ontspannen, werkt een uurtje kleuren perfect! En toen Caran d’Ache mij vroeg of ik hun potloden en nieuwe kleurboek wilde testen, zij ik natuurlijk volmondig JA. Extra leuk, ik mag 2 van  jullie blij maken met deze prachtige set kleurpotloden + dit kleurboek.

Als kind vond ik kleuren al heerlijk om te doen. Mia ook, toen ze klein was. En als ik nu mijn kleurpotloden en kleurboeken voor volwassenen op tafel uitstal, krijg ik haar vaak zo ver om ook nog even lekker mee te doen.

Kleuren werkt ontspannend, echt!

Het is zondagochtend, ik heb een lekker muziekje opstaan, geniet van een kopje koffie en een stukje bananenbrood (heerlijk, vers uit de oven. Hier vind je het recept). Ik heb mijn kleurboek en kleurpotloden al klaargelegd en niets staat mij in de weg om even een uurtje te gaan kleuren. Of zal ik toch eerst de vaatwasser uitruimen, de was ophangen of nog wat blogjes schrijven? Ik blader wat door het boek en kom een mooie kleurplaat van een vos tegen. Die ga ik doen!

Ik verlies me in de plaat, de kleine vlakjes, de streepjes en de vele kleurkeuzes. Zal ik de snuit alleen met oranje doen of een soort van laten opvlammen met steeds donker wordende kleuren? De huishoudelijke klusjes zijn al rap vergeten en voor ik het weet ben ik een uur verder.

Terwijl ik bezig ben loert Mia naar de kleurtjes. “Mag ik die streepjes inkleuren?” Ik weet nu al wie de kleurplaat af gaat maken 😉

Waarom is kleuren dan ontspannend?

Daar schreef ik al eerder eens een blog over. Je leest hem hier. Maar dit vind ik ook interessant:

“Van het geconcentreerd binnen de lijntjes blijven werken gaat een meditatieve werking uit. Al eeuwenlang gebruiken boeddhisten schilderen en kalligraferen om in een meditatieve staat te komen. Naast deze meditatieve sfeer, is tekenen en kleuren heel goed voor je hersenen. In het dagelijks leven doen wij vooral veel beroep op onze linkerhersenhelft. Deze kant van onze hersenen is voornamelijk bezig met practische zaken zoals bv. taal, structuur, organiseren en cijfers. De rechterhersenhelft is vooral verantwoordelijk voor bv. verbeelding, kleur en creativiteit. Als volwassenen stimuleren wij onze rechterhersenhelft nog maar weinig. Maar hier kun je dus met tekenen en kleuren verandering in brengen.” (bron)

Winnen: 2x een Caran d’Ache kleurboek voor volwassen + kleurdoos t.w.v. ruim 113 euro (!)

Wie maak ik blij met deze prachtige set van Caran d’Ache? Je krijgt het kleurboek “l’Esprit des Alpes” (t.w.v. 26,95) met 25 prachtige kleurplaten, die door de ringband heel makkelijk uit het boek te halen zijn. Ook krijg je een doos met 40 kleurpotloden (t.w.v. 86,50 euro), die met water vermengbaar zijn, waardoor je kleuren heel mooi kunt laten vervagen. Dat laatste zie ik net pas op de doos staan, ik zie nu alweer uit naar mijn volgende kleuruurtje!

kleurboek voor volwassenen

Meedoen aan deze winactie is heel makkelijk:

Laat mij in een reactie onder deze blog weten waarom jij deze mooie Caran d’Ache set zou willen winnen en… wie weet! De 2 winnaars (die dus elk zo’n prachtige set ontvangen) krijgen over ongeveer 3 weken bericht.

Ik word natuurlijk ook erg blij als je OHIMP op Facebook wilt liken en als je dit bericht deelt via social media. Heel veel succes!!