Planten in je huis zijn helemaal de trend, het is je vast niet ontgaan. Eerst waren daar vnl. de cactussen en vetplantjes, maar steeds vaker zie je ook de grotere exemplaren hun rentree maken in de woonkamers wereldwijd. Op Pinterest zie ik een nieuwe trend: vrolijke plantenpotten, in gekke vormen, knalkleurtjes of met gezichtjes. Dit vind ik de allerleukste exemplaren:

Creatief als het aankomt op plantbehuizing

Al eerder schreef ik over plantentrends en bijv. de plantenterrarium. Wat je ook veel ziet zijn de plantenhangers. In de jaren ’70 maakte mijn moeder niets anders, wandkleden en plantenhangers van macramé en houten kralen. De variaties van nu vind ik ook geweldig:

hangplant trend

En wat vind je van deze verzameling vrolijke plantenpotten? Die uitgeholde en bespoten dino’s vind ik super!

Op deze foto is ook iemand creatief geweest met een terracotta plantenpot. Dat gaat heel makkelijk: met verf kun je de pot heel eenvoudig beschilderen, in kleuren en vormen die jij mooi vindt. En dan dat retro mosterdgele potje, wat een plaatje.

Zelf ben ik ook weer aan de slag gegaan met een plantenhoekje. Ik scoorde dit witte plantenrek bij Karwei voor 19,95 (was op dat moment in de aanbieding geloof ik?) En de planten die erin staan, die heb ik online gekocht. Dat gaat echt heel gemakkelijk via Tuincentrum.nl. Bij deze online plantenwinkel vind je een grote variatie aan kamerplanten en buitenplanten (zoals bamboe). Maar krijg je ook heel veel tips en adviezen over planten. En wat ik het handigste vind: de planten worden gratis thuisbezorgd! Ik heb bijv. ook een grote palm gekocht, nou die had ik zelf echt niet in mijn autootje gekregen 😉

Plantenpotten met gezichtjes

Van deze potjes word ik toch zo vrolijk:

En toen dacht ik, dat moet ik toch zelf ook kunnen?

DIY: gezichtje op plantenpot tekenen

Kinderlijk eenvoudig natuurlijk, dit project. Zo pak ik het aan:

  1. Kies het plantenpotje dat je wilt bewerken en koop een of meerdere glas/porselein in kleuren die jij leuk vindt.
  2. Wat ik handig vond was om eerst even te oefenen met een gezichtje op papier.
  3. Teken dat gezicht met potlood heel licht op het potje.
  4. Trek het over met de glas/porselein stift.
  5. Laat een paar uur drogen.
  6. En bak het af in de oven (volgens de voorschriften van mijn stift dien ik het 4 uur te laten drogen en vervolgens in 90 minuten af te bakken op 160 graden).

Tadaa! Ach een echte kunstenaar zal ik wel nooit worden 🙂 Maar een vrolijk plantenpotje is het wel, toch?

Heb jij nog leuke tips om een plantenpot te decoreren? Ik lees ze graag!

En wil je nog meer planten inspiratie, check dan hier mijn Pinterest bord boordevol mooie, leuke en vrolijke plantcreaties.